ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Υπόθεση αθώωσης αστυνομικού: Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί που μαρτύρησαν στο δικαστήριο

Θα διενεργηθεί άμεσα πειθαρχική έρευνα

Σύμφωνα με τα όσα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε σε διαθεσιμότητα έθεσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας τους δύο αστυνομικούς που ήταν μάρτυρες κατηγορίας στην υπόθεση της δίκης του Αστυνομικού Ανδρέα Μιχαηλίδη που κρίθηκε αθώος από το επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.

Με βάση τα όσα πρόεκυψαν από τις μαρτυρίες τους στο δικαστήριο κρίθηκε σκόπιμο όπως διενεργηθεί άμεσα πειθαρχική έρευνα και όπως τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας αθώωσε και απάλλαξε από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε, τον αστυνομικό Αντρέα Μιχαηλίδη, 36 χρόνων, που υπηρετούσε στην Τροχαία Αμμοχώστου και ήταν κατηγορούμενος για υπόθεση παροχής διευκολύνσεων σε μέλη κυκλώματος που εισήγαγε στην Κύπρο κλεμμένα αυτοκίνητα από την Βρετανία και στην κυκλοφορία τους με πλαστά στοιχεία.

Διαβάζοντας σήμερα την απόφαση του ο Δικαστής αναφέρθηκε στα γεγονότα της υπόθεσης και είπε ότι κατά την ακροαματική διαδικασία κάποιοι από τους μάρτυρες κατηγορίες κρίθηκαν αναξιόπιστοι και πως ο κατηγορούμενος είχε προβεί σε ανώμοτη δήλωση.

Στην απόφαση του το Δικαστήριο ανέφερε επίσης ότι η Κατηγορούσα Αρχή βάσισε την υπόθεση της σε περιστασιακή μαρτυρία και έκρινε τον Ανδρέα Μιχαηλίδη αθώο, απαλλάσσοντας τον από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

Υπενθυμίζεται ότι με τον Μιχαηλίδη κατηγορείται και ο Παναγιώτης Πένταυκας, 38 χρόνων από την Ορμήδεια ο οποίος είχε συλληφθεί στις 19 Ιανουαρίου 2015 έχοντας στην κατοχή του κλεμμένο όχημα μάρκας Range Rover το οποίο διαπιστώθηκε ότι είχε εγγραφεί στην Κύπρο με παραποιημένο αριθμό πλαισίου.

Οι Πένταυκας και Μιχαηλίδης κατηγορούντο για αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, κατάχρησης εξουσίας, δόλου, κατάχρησης εξουσίας από δημόσιο λειτουργό, αδικήματα που αφορούν σε επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παναγιώτης Πένταυκας είχε συλληφθεί στις 19 Ιανουαρίου μετά από παρακολούθηση του στη περιοχή του κυκλικού κόμβου Καλού Χωριού Λάρνακας όπου είχε μεταβεί με κλεμμένο αυτοκίνητο τζιπ Range Rover, η αξία του οποίου ανερχόταν στις 100 χιλιάδες ευρώ.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου από την Αστυνομία ο 37χρονος επιβιβάστηκε στη θέση του οδηγού και αναπτύσσοντας ταχύτητα, διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Λίγη ώρα αργότερα, το αυτοκίνητο εντοπίστηκε σε συνεργείο αυτοκινήτων στη Λάρνακα, από όπου παραλήφθηκε για περαιτέρω εξετάσεις. Από περαιτέρω έρευνες της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο είχε κλαπεί από το Ηνωμένο Βασίλειο στις 3 Μαρτίου του 2012.

Από τον έλεγχο που διενήργησε η Αστυνομία διαπιστώθηκε ότι ο αριθμός πλαισίου που αναγραφόταν στον ανεμοθώρακα του αυτοκινήτου, ήταν διαφορετικός με αυτόν που καταχωρήθηκε για εγγραφή του και ότι στην πραγματικότητα ανήκε σε όχημα ίδιας μάρκας το οποίο είχε κλαπεί από τη Βρετανία τον Μάρτιο του 2012. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι οι αριθμοί εγγραφής του οχήματος ανήκουν σε άλλο τζιπ Range Rover το οποίο ανήκει σε βρετανίδα μόνιμη κάτοικο Πάφου.

Οι αστυνομικές ανακρίσεις έφτασαν στα χνάρια του Ανδρέα Μιχαηλίδη όταν διαπιστώθηκε ότι στις 11 Ιανουαρίου 2015, έχοντας πρόσβαση στο μηχανογραφημένο σύστημα της αστυνομίας με τα στοιχεία των μηχανοκίνητων οχημάτων, είχε προβεί σε έρευνα μέσα στο σύστημα με σκοπό να εντοπίσει στοιχεία αυτοκινήτων παρόμοιου τύπου και χρώματος με το κλοπιμαίο αυτοκίνητο.

Μετά τη σύλληψη του ο αστυνομικός είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα μετά από οδηγίες του Αρχηγού της Αστυνομίας.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση