ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπόθεση 5μηνου βρέφους: Αμφισβητεί ανοιχτά τους γιατρούς ο Ματσάκης

Κατηγορηματικά εναντίον του ενδεχομένου βιασμού

Έντονος εμφανίστηκε ο Ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης, σε δηλώσεις του στο 24News, σε σχέση με την υπόθεση του 5μηνου βρέφους που συγκλονίζει το παγκύπριο από το πρωί της Τετάρτης. Ο κ. Ματσάκης αμφισβητεί το ενδεχόμενο βιασμού του βρέφους και υποστηρίζει ότι το παιδί πρέπει να εξεταστεί από ομάδα γιατρών με εξειδικευμένες γνώσεις.

Βάσει πάντα των όσων έχουν δημοσιευτεί, ο κ. Ματσάκης σχημάτισε την γνώμη ότι δεν πρόκειται για βιασμό του 5μηνου βρέφους, καθώς ο βιασμός ενός παιδιού αυτής της ηλικίας από ενήλικα, μπορεί να προκαλέσει τραύματα που θα του επιφέρουν ακόμα και τον θάνατο. Ωστόσο, ξεκαθάρισε, μπορεί να πρόκειται για οτιδήποτε άλλο, που ο ίδιος δεν γνωρίζει.

Ο κ. Ματσάκης πρόσθεσε ότι τα τραύματα που φέρει το βρέφος ίσως να προήλθαν ακόμα και από κακό χειρισμό, ενώ αμφισβητεί μέχρι και την ρήξη του παρθενικού υμένα, βασιζόμενος πάντοτε στα όσα έχει πληροφορηθεί.

Τέλος, χαρακτήρισε ως απαράδεκτες τις δηλώσεις που έγιναν επί του θέματος, τονίζοντας ότι το παιδί πρέπει να εξεταστεί από εξειδικευμένη ομάδα γιατρών.

Τα δεδομένα που προκαλούν συγκλονισμό

Σε δηλώσεις του, νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη, ο Βοηθός Δ/ντής της Παιδοχειρουργικής Κλινικής, Ευθύμιος Τσιβιτανίδης, είπε ότι όντως πρόκειται για ένα τραγικό και συγκλονιστικό γεγονός που πολύ σπάνια συναντά κάποιος στα ιατρικά χρονικά, να έχει βιαστεί δηλαδή να έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ένα κοριτσάκι μόλις πέντε μηνών. «Πραγματικά είναι κάτι που μας έχει συγκλονίσει», είπε ο γιατρός. Όπως επισήμανε, το παιδί νοσηλεύεται εκτός κινδύνου και μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις έχει επιβεβαιωθεί αυτή η αποτρόπαια πράξη.

Σύμφωνα με περαιτέρω πληροφόρησή μας, όταν η μητέρα του βρέφους επέστρεψε στο σπίτι, ο σύζυγός της τής είπε ότι το παιδί είχε αίμα και αποφάσισαν να μεταβούν στο νοσοκομείο. Η μητέρα, επίσης, βάσει πάντα των ιδίων πληροφοριών υποστηρίζει ότι ο σύζυγός της δεν προέβη στην αποτρόπαια πράξη για την οποία θεωρείται ύποπτος.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση