ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ύποπτος για δολοφονία στην Τουρκία φέρεται να διέφυγε στα κατεχόμενα

Με κάλυψη του στρατού

ΚΥΠΕ

Τα κατεχόμενα και τις στρατιωτικές υπηρεσίες «ως αόρατο μανδύα» χρησιμοποίησε ο πρώην λοχαγός Αχμέτ Ταρκάν Μουμζούογλου, ο οποίος κατηγορείται ως ο εκτελεστής του καθηγητή του Πανεπιστημίου Άγκυρας, Νετζίπ Χαμπλεμίτογλου, που δολοφονήθηκε μπροστά στο σπίτι του τον Δεκέμβριο του 2002, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που ετοίμασε η εισαγγελία στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, στο θέμα αναφέρεται σήμερα η Γενί Ντουζέν γράφοντας ότι στην δίκη για την δολοφονία που άνοιξε μετά από 20 χρόνια, η εισαγγελία ισχυρίζεται ότι ο Μουμτζούογλου μπαινόβγαινε στο ψευδοκράτος με στρατιωτικό φορτηγό αεροπλάνο χωρίς να τον καταγράψουν και χάρη σε αυτό προβάλλει την υπεράσπιση ότι δεν βρισκόταν στην Τουρκία την ημέρα της δολοφονίας.

Στην δίκη που διεξάγεται στο 28ο Κακουργιοδικείο Άγκυρας, ο Εισαγγελέας Ζαφέρ Εργκιούν ανέφερε ότι μερικές ώρες μετά την διάπραξη της δολοφονίας ο εκ των δραπετών υπόπτων της υπόθεσης και αποκαλούμενος «Ιμάμης του ΦΕΤΟ» στην Τουρκία, Μουσταφά Οζτζιάν δέχτηκε μια κλήση από τηλέφωνο στα κατεχόμενα και από τον ίδιο αριθμό έγινε τηλεφώνημα στην σύζυγο του Μουμτζούογλου πριν και μετά την δολοφονία, αλλά και στον Φικρέτ Εμέκ, που δικάζεται για την ίδια υπόθεση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο λοχαγός Μουμτζούογλου υπηρετούσε στο Καζακστάν τότε και κατά την ημέρα που έγινε το έγκλημα αγόρασε εισιτήριο για να μεταβεί από εκεί στα κατεχόμενα μέσω Κωνσταντινούπολης. Σημειώνεται επίσης ότι ο Μουτζούογλου κατέβηκε στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, επιβιβάστηκε σε στρατιωτικό φορτηγό αεροπλάνο χωρίς να επιδείξει οποιανδήποτε ταυτότητα, κατέβηκε σε στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Άγκυρα και διέπραξε την δολοφονία. Αμέσως μετά, πάλι χωρίς να επιδείξει οποιανδήποτε ταυτότητα, ήρθε στο παράνομο Ερτζιάν από την Άγκυρα, αγόρασε εισιτήριο και επέστρεψε στο Καζακστάν μέσω Κωνσταντινούπολης.

Οι δικηγόροι του Μουμτζούογλου ισχυρίζονται ότι ο πελάτης τους δεν βρισκόταν στην Τουρκία κατά την διάπραξη του εγκλήματος.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι ζητήθηκαν στοιχεία από την «αστυνομία» και την «διεύθυνση μετανάστευσης» του ψευδοκράτους σχετικά με την είσοδο και την έξοδο του Μουμζούογλου και λήφθηκε η απάντηση ότι δεν υπάρχει καταγραφή εισόδου και εξόδου του εν λόγω ατόμου στα κατεχόμενα κατά την περίοδο 2002-2004.

Στο κατηγορητήριο επισημαίνεται επίσης ότι οι «αρχές» του ψευδοκράτους δεν κατέγραψαν το προσωπικό των στρατιωτικών αεροπλάνων που προσγειώθηκαν στα κατεχόμενα και απογειώθηκαν από εκεί και ότι ο Μουμτζούογλου χρησιμοποίησε πολλές φορές την κατεχόμενη Κύπρο με τον τρόπο που αναφέρθηκε ανωτέρω.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση