ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπό τετραήμερη κράτηση οι ύποπτοι για τις βόμβες στην Λεμεσό

Δεν έφεραν ένσταση οι δικηγόροι τους

Ενώπιον Δικαστηρίου προσήχθησαν την Τετάρτη, ο 35χρονος και ο 32χρονος, που συνελήφθησαν ως ύποπτοι για τις βομβιστικές επιθέσεις στην Λεμεσό. Το Δικαστήριο εξέδωσε διάταγμα τετραήμερης κράτησής τους, παρά την άρνησή τους για εμπλοκή στις υποθέσεις. Επίσης, ένσταση δεν έφεραν ούτε και οι συνήγοροι υπεράσπισής τους.

Οι ύποπτοι συνελήφθησαν σε σχέση με τις δύο υποθέσεις για τις οποίες επίσης τελεί υπό κράτηση ένας 44χρονος ΕΠΥ, το γενετικό υλικό του οποίου εντοπίστηκε στον εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί τα ξημερώματα της 23ης Σεπτεμβρίου, στη βεράντα οικίας 57χρονης. Ο εκρηκτικός μηχανισμός δεν εξερράγη και ο δράστης, που επέβαινε σε μοτοσικλέτα τύπου σκούτερ άσπρου χρώματος, επέστρεψε τοποθετώντας δεύτερο εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητο της 57χρονης, ο οποίος προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο όχημα.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά εκρηκτικό μηχανισμό που εξερράγη στις 16 Οκτωβρίου 2016 σε μπυραρία στη Λεμεσό και στην οποία και πάλι ο δράστης φέρεται, από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, να οδηγεί την ίδια μοτοσικλέτα.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο από τον ανακριτή της Αστυνομίας, μετά από πληροφορία που λήφθηκε πριν δυο μέρες, εξετάστηκε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, όπου φαίνεται ο 35χρονος να επιβαίνει σε ίδιου τύπου και χρώματος μοτοσικλέτα και να συνομιλεί με τον 44χρονο ΕΠΥ στο χώρο στάθμευσης του νυχτερινού κέντρου όπου εργαζόταν ο δεύτερος, λίγη ώρα πριν την εγκληματική ενέργεια σε βάρος της 57χρονης.

Από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε πως το σκούτερ ανήκει στον 32χρονο, το οποίο εντοπίστηκε στην κατοχή του και παραλήφθηκε ως τεκμήριο για περαιτέρω εξετάσεις, μαζί με άλλα τεκμήρια που εντοπίστηκαν στις οικίες των δυο υπόπτων.

Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό για διαλεύκανση των τελευταίων βομβιστικών επιθέσεων, με ανοικτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για κύκλωμα που δρα έναντι χρηματικής αμοιβής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση