ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπό κράτηση 3 πρόσωπα για την άφιξη μεταναστών

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη των τριών προσώπων, ηλικίας 47, 35 και 21 ετών

ΚΥΠΕ

Υπό κράτηση έθεσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου τρεις συλληφθέντες εναντίον των οποίων προέκυψε μαρτυρία ότι ήταν οι πλοηγοί των σκαφών με τα οποία έφθασαν άλλοι 30 μετανάστες στην περιοχή Κάβο Γκρέκο, χθες.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη των τριών προσώπων, ηλικίας 47, 35 και 21 ετών καθώς φέρονται να ήταν οι πλοηγοί των σκαφών. Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα κράτησης για περίοδο 7 ημερών.

Οι υπόλοιποι 30 παράτυποι μετανάστες που επέβαιναν στις βάρκες, μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας «Πουρνάρα» στην Κοκκινοτριμιθιά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, συναγερμός σήμανε στη Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία στις 19:30 χθες όταν τα ραντάρ εντόπισαν βάρκα στα 12 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο.

Στο σημείο έσπευσε άκατος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας και διαπιστώθηκε ότι στην βάρκα επέβαιναν 16 παράτυποι μετανάστες, 10 άνδρες 2 γυναίκες και 4 παιδιά.

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Αλιευτικό Καταφύγιο Golden Coast στο Παραλιμνι από την άκατο της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας η ώρα 21:30 χθες βράδυ.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε μαρτυρία εναντίον νεαρού 21 ετών ότι ήταν ο πλοηγός του σκάφους.

Οι υπόλοιποι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Μεταναστών Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμιθιά.

Τα άλλα δύο πρόσωπα που τέθηκαν σήμερα υπό κράτηση επέβαιναν άλλης βάρκας η οποία εντοπίστηκε από τα ραντάρ στις 01:40 της Πέμπτης 13 Ιουλίου, σε απόσταση 8 ναυτικών μιλίων νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο να κινείται προς τις ακτές της Δημοκρατίας. Ακατος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας προσέγγισε άγνωστο σκάφος, το οποίο διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για μαύρο fiberglass μήκους 6 μέτρων, στο οποίο επέβαιναν 17 άτομα εκ των οποίων 13 άντρες, 2 γυναίκες και 2 παιδιά, όλοι από τη Συρία.

Οι μετανάστες φέρονται να ανέφεραν πως αναχώρησαν από το Ταρτούς της Συρίας η ώρα 23:00 της 11 Ιουλίου, πληρώνοντας 3 - 3,5 χιλιάδες δολάρια έκαστος σε άγνωστο πρόσωπο.

Η βάρκα με τους μετανάστες οδηγήθηκε στο αλιευτικό καταφύγιο Golden Coast στο Παραλίμνι και κατά την ανάκριση τους εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον δύο προσώπων, ηλικίας 48 και 35 ετών ότι ήταν οι πλοηγοί του σκάφους.

Τα δύο άτομα συνελήφθησαν από μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου για αυτόφωρα αδικήματα και εξασφαλίστηκαν εντάλματα σύλληψης για τα αδικήματα της παράνομης εισόδου στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, υποβοήθησης παράνομης εισόδου προσώπων τρίτης χώρας στην Δημοκρατία, υποβοήθησης προσώπου τρίτης χώρας με πρόθεση και με σκοπό την αποκόμιση κέρδους και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Οι υπόλοιποι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας «Πουρνάρα» στην Κοκκινοτριμυθιά.

Από τις 9 Μαΐου έφτασαν στην Κύπρο συνολικά 19 βάρκες στις οποίες επέβαιναν 452 παράτυποι μετανάστες.

Στις 3 περιπτώσεις πραγματοποιήθηκαν από το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση