ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπερπληρωμές για τις παραιτήσεις των ΣΥΟΠ

Τι ισχύει με τις άδειες

Άμεσα μέτρα ζήτα η Ελεγκτική Υπηρεσία από ΥΠΑΜ και ΓΕΕΦ ώστε να αποφευχθούν οι υπερπληρωμές από συμβασιούχους οπλίτες που παραιτούνται. Όπως αναφέρεται στην έκθεση πρέπει να δημιουργηθούν άμεσα φάκελοι αδειών για όλους τους οπλίτες και να ληφθούν μέτρα για ανάκτηση των υπερπληρωμών το συντομότερο δυνατό.

Στην αναφορά αναγράφεται αναλυτικά, «παρόλο ότι ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου  Άμυνας, με επιστολή του ημερ.20.12.2016, ζήτησε από το ΓΕΕΦ  όπως δοθούν οδηγίες  για πιστή τήρηση φακέλου αδειών για κάθε ΣΥΟΠ, όπου να περιλαμβάνονται όλες οι  λεπτομέρειες που αφορούν στις άδειες ανάπαυσης/ ασθένειας, καθώς και τυχόν υπερβάσεις στην λήψη άδειας ανάπαυσης/ασθένειας που επηρεάζουν την μισθοδοσία, αυτό δεν εφαρμόστηκε».

Όσο αφορά τις περιπτώσεις των υπερπληρωμών εντοπίζεται στο γεγονός ότι η παρακολούθηση των αδειών των ΣΥΟΠ γίνεται από τις Μονάδες και στις πλείστες περιπτώσεις παραιτήσεων οπλιτών  η κατάσταση αδειών που ετοιμάζεται και υποβάλλεται στο ΓΕΕΦ για σκοπούς καθορισμού της ημερομηνίας παραίτησης  αποστέλλεται καθυστερημένα στο ΥΠΑΜ, μετά την ημερομηνία έγκρισης της παραίτησής τους από τον αρμόδιο Υπουργό, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται υπερπληρωμές.  Το ύψος των υπερπληρωμών λόγω παραιτήσεων μέχρι το τέλος Μαΐου 2017, ανήλθε στις €8.419 και αφορά σε 34 περιπτώσεις.

Τέλος η Ελεγκτική Υπηρεσία τονίζει ότι ο Γενικός Διευθυντής, για το υπόψη θέμα και τον ενδελεχή χειρισμό του, έχει εκδοθεί αριθμός συναφών διαταγών από το ΓΕΕΦ, κατόπιν ρητών οδηγιών από το Υπουργείο,  προς οριστική εξάλειψη των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του θεσμού των ΣΥΟΠ. Μας ανέφερε επίσης, ότι το Υπουργείο, στηριζόμενο στην εμπειρία που συσσωρεύεται από την εφαρμογή του νέου θεσμού των ΣΥΟΠ, έχει βελτιώσει με γρήγορους ρυθμούς τις διοικητικές διαδικασίες με στόχο την εξάλειψη των οποιονδήποτε σχετικών αδυναμιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X