ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Χώρις προήγουμενο η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια

Περισσότεροι από 10 εκατ. επιβάτες αναμένεται να διακινηθούν από τα κυπριακά αεροδρόμια το τρεχούμενο έτος

Κάθε προηγούμενο θα ξεπεράσει η επιβατική κίνηση κατά το μήνα Αύγουστο στα δύο αεροδρόμια της Λάρνακας και της Πάφου, με τους αρμοδίους να αναφέρουν στην «Κ», ότι από σήμερα μέχρι και τις 20 Αυγούστου αναμένεται να πραγματοποιηθούν συνολικά 3800 πτήσεις και να διακινηθούν 620.000 επιβάτες.

Συγκεκριμένα, στο αεροδρόμιο Λάρνακας αναμένεται να εκτελεσθούν 3000 πτήσεις, μεταφέροντας γύρω στους 470.000 επιβάτες, ενώ στο αεροδρόμιο Πάφου, θα πραγματοποιηθούν 800 πτήσεις που θα μεταφέρουν περίπου 150.000 επιβάτες

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Hermes Airports, Αδάμο Ασπρή, η ημέρα κορύφωσης της επιβατικής κίνησης ήταν η χθεσινή (6 Αυγούστου), με συνολικά 347 πτήσεις. «Αυτό σημαίνει ότι κατά μέσο όρο, ότι προσγειώνεται και προσγειώνεται ένα αεροσκάφος κάθε τέσσερα λεπτά από τα αεροδρόμια της Κύπρου», είπε.

Ταυτόχρονα, σημείωσε στην «Κ» ότι περισσότεροι από 10 εκατ. επιβάτες αναμένεται να διακινηθούν από τα κυπριακά αεροδρόμια το τρεχούμενο έτος, ξεπερνώντας τους αριθμούς των προηγούμενων χρόνων.Τα δύο αεροδρόμια, ανέφερε, ανταποκρίνονται στην αυξημένη επιβατική κίνηση και μέχρι στιγμής, όλα κυλούν ομαλά, χωρίς προβλήματα. Όλες οι εταιρείες, τα τμήματα και οι υπηρεσίες κυβερνητικές και μη, σημείωσε, βρίσκονται σε εγρήγορση και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Παράλληλα, ο κ. Ασπρής εξέφρασε την ικανοποίηση του για την θετική ανταπόκριση του επιβατικού κοινού της Κύπρου στην έκκληση της Hermes όπως βρίσκεται έγκαιρα στο αεροδρόμιο και σωστά προετοιμασμένο, κυρίως όσον αφορά στις χειραποσκευές και τα ταξιδιωτικά του έγγραφα. Το γεγονός αυτό συμβάλλει καταλυτικά στον ταχύτερο έλεγχο των επιβατών και στην αποφυγή οποιωνδήποτε καθυστερήσεων και ταλαιπωρίας, είπε.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X