ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πυρκαγιά σε πλατφόρμα: Μάχη σε «λαβύρινθο» έδωσαν οι πυροσβέστες (Φωτογραφίες, ΧΑΡΤΗΣ)

Πλήρης κατάσβεση, αλλά ολονύχτια επιφυλακή

Πλήρως έχει κατασβεστεί η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν το μεσημέρι στο μηχανοστάσιο της πλατφόρμας Castoro Sei, που ελλιμενίζεται στο τερματικό της Eurogate, στο λιμάνι Λεμεσού, ενώ αύριο αναμένεται να αρχίσουν οι εξετάσεις για να διαπιστωθούν τα αίτια της.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας, το έργο πυρόσβεσης ήταν δύσκολο καθώς επρόκειτο για χώρο 2-3 επιπέδων, με στενούς διαδρόμους και "δαιδαλώδη διαμόρφωση" , όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις χρειάστηκαν αρκετό χρόνο για να βεβαιωθούν ότι η φωτιά είχε πλήρως σβήσει, καθώς έπρεπε να ελεγχθούν ενδελεχώς όλοι οι όροφοι του πλωτού εργοστασίου υποθαλάσσιων αγωγών.

Σύμφωνα με τον κ.Τράγκολα, τα αίτια της φωτιάς θα διερευνηθούν αύριο σε συνεργασία με τον Τομέα Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων, του Υφυπουργείου Ναυτιλίας.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα παραμείνει προληπτικά στο χώρο ένα πυροσβεστικό όχημα.

Υπενθυμίζεται ότι, λόγω του περιστατικού, είχαν σταματήσει για λίγες ώρες όλες οι εργασίες στο τερματικό της Eurogate, η οποία θα επεκτείνει για σήμερα το ωράριο εργασίας της, μέχρι τις 19:00.

Στον κόκκινο κύκλο, το σημείο όπου βρίσκεται ελλιμενισμένη η πλατφόρμα, στην Λεμεσό:

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση