ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα για τους 458 παράτυπους μετανάστες

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν

ΚΥΠΕ

Δύο πρόσωπα ηλικίας 33 και 27 ετών, συνελήφθησαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση υποβοήθησης συνολικά 458 παράτυπων μεταναστών, που βρίσκονταν σε έξι βάρκες και εντοπίστηκαν ανοικτά του Κάβο Γκρέκο τη Δευτέρα 11 Μαρτίου, να εισέλθουν παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι οι δύο αντιμετωπίζουν αδικήματα που αφορούν μεταξύ άλλων είσοδο στο έδαφος της Δημοκρατίας, υποβοήθηση παράνομης εισόδου προσώπων τρίτης χώρας στην Δημοκρατία, υποβοήθηση προσώπων τρίτης χώρας με πρόθεση και με σκοπό την αποκόμιση κέρδους, μεταφορά προσώπου διά υδάτινης οδού με μη ασφαλές και υπερφορτωμένο σκάφος και συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος.

Ο 33χρονος από την Παλαιστίνη βρισκόταν στην 4η βάρκα και ο 27χρονος από τη Συρία στην 5η βάρκα, ενώ η σύλληψη τους έγινε κατορθωτή ύστερα από μαρτυρίες συνεπιβατών τους οι οποίοι τους υπέδειξαν στην Αστυνομία, ως οι πλοηγοί των δύο βαρκών.

Υπενθυμίζεται ότι οι έξι βάρκες που εντοπίστηκαν από τα ραντάρ της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, οδηγήθηκαν στη μαρίνα Αγίας Νάπας και αφού έγινε καταγραφή των στοιχείων των μεταναστών που επέβαιναν σ’ αυτές, μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας Πουρνάρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΚΥΠΕ, οι μετανάστες ανέφεραν στην Αστυνομία ότι τα έξι σκάφη ξεκίνησαν από το Λίβανο, αφού πλήρωσαν από τρεις χιλιάδες δολάρια ο καθένας, σε άγνωστο τους πρόσωπο.

Οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοση διαταγμάτων κράτησης τους. Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση