ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χαστούκι στον ΟΚΥπΥ από το Διοικητικό Δικαστήριο

Ακύρωσε τον διορισμό του Ανώτερου Νομικού Λειτουργού του αφού προσλήφθηκε με αίτηση που υποβλήθηκε τρεις μέρες μετά την ημερομηνία υποβολής

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) προσέλαβε για την θέση του ανώτερου Νομικού Λειτουργού του, άτομο το οποίο υπέβαλε αίτηση προκειμένου να προσληφθεί τρεις μέρες μετά την τελευταία ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων που είχε θέσει ο οργανισμός. Πρόκειται για την θέση του επικεφαλής του Νομικού Τμήματος του ΟΚΥπΥ.

Η Απόφαση εκδόθηκε ύστερα από προσφυγή της Αυγούστας Φακοντή κατά του ΟΚΥΠΥ (168/2021). Σύμφωνα με το Διοικητικό Δικαστήριο: «Η παράδοση της μετά την καθορισμένη προθεσμία, καθιστά εκπρόθεσμη την αίτηση και συνεπώς ανεπίτρεπτη και παράνομη την αξιολόγηση της υποψηφιότητας του ενδιαφερόμενου μέρους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην απόφαση του ΟΚΥπΥ για διορισμό περιλαμβάνεται πρόνοια ότι «εάν η διορισθείσα δεν πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να λάβει τη θέση η Επιτροπή θα προσφέρει τη θέση στην κα Αυγούστα Φακοντή».

Αναμένεται από τον ΟΚΥπΥ να συμμορφωθεί με την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου και την δική του απόφαση ως ανωτέρω αναλυτικά αναφέρονται και να προσφέρει την θέση στην Αυγούστα Φακοντή. Σύμφωνα με την απόφαση του ΟΚΥπΥ αν η Αυγούστα Φακοντή δεν αποδεχθεί να διοριστεί τότε μόνο ο Οργανισμός θα προκηρύξει εκ νέου διαδικασία πρόσληψης.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση