ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τρώτε αγρέλια; Μάθετε πότε εγκυμονούν κινδύνους

Δεν ελέγχονται από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες

Χωρίς φόβο μπορούν οι Κύπριοι να καταναλώνουν τα άγρια χόρτα, τα οποία φαίνεται πως δεν επηρεάζονται σε σημαντικό βαθμό από τα ζιζανιοκτόνα, των οποίων τα σταγονίδια ενδεχομένως να μεταφέρονται με τον αέρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», τα άγρια χόρτα που καταναλώνονται από το ευρύ κοινό, όπως αγρέλια (σπαράγγια), μανιτάρια, κάπαρη κ.ά., δεν ελέγχονται από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες, ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο, ενώ κι οι οδηγίες της ΕΕ δεν απαιτούν κάτι τέτοιο. Ωστόσο, τονίζεται ότι, σε περίπτωση που αυτά καλλιεργούνται σε αγροτεμάχια, εγκυμονούν κινδύνους και ενδέχεται να καταλήξουν στην αγορά κάποια είδη με υπολείμματα φυτοφαρμάκων.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, Γιώργο Παμπορίδη, η συγκομιδή αγριοχόρτων για ιδιωτική, οικιακή χρήση, δεν διέπεται από την νομοθεσία τροφίμων. Την ίδια ώρα, όμως, οι εταιρείες που προμηθεύουν την αγορά με μεγάλες ποσότητες αγριοχόρτων, οφείλουν να συμμορφώνονται με την νομοθεσία.

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση