ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τράπεζα Κύπρου Man of the Year Awards: Το συγκινητικό μήνυμα της Αντιγόνης Κυριακίδη για τον πατέρα της (vid)

«Ο ίδιος έφυγε από κοντά μας, την παγκόσμια μέρα δωρητών οργάνων»

Για ακόμη μια χρονιά, το περιοδικό ΜΑΝ με συνοδοιπόρο την Τράπεζα Κύπρου, βράβευσαν τους άντρες που αντιμετωπίζουν τα εμπόδια σαν προκλήσεις, χαράσσοντας τη δική τους διαδρομή, σε μια διοργάνωση άξια των Αρίστων.

Τα Τράπεζα Κύπρου Man of The Year Awards 2018 πραγματοποιήθηκαν στο Royal Hall στη Λευκωσία, παρουσία όχι μόνο των υποψηφίων και των νικητών αλλά και σημαντικών προσώπων από τον χώρο των επιστημών, της τέχνης, της πολιτικής και της κοινωνικής ζωής του τόπου.

Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή της βράβευσης του Δρ Γιώργου Κυριακίδη του Παρασκευαΐδειου Ιδρύματος, με το βραβείο Τιμής ένεκεν.

Ο Δρ Κυριακίδης υπήρξε ο πρωτοπόρος γιατρός που πρωτοστάτησε στην ευαισθητοποίηση των Κυπρίων για δωρεά οργάνων προς μεταμόσχευση. Το Παρασκευαΐδειο Μεταμοσχευτικό Κέντρο στη Λευκωσία το οποίο ίδρυσε το 1986 πραγματοποίησε πάνω από 800 μεταμοσχεύσεις, πέραν εκείνων που είχε πραγματοποιήσει στις ΗΠΑ.Το ίδρυμα απέκτησε διεθνή φήμη με εξαιρετικά αποτελέσματα, ενώ έβαλε την Κύπρο στον παγκόσμιο χάρτη, έχοντας τις περισσότερες μεταμοσχεύσεις ανά πληθυσμό στην Ευρώπη, ευαισθητοποιώντας την κοινωνία σε σχέση με την δωρεά οργάνων σε μια καθαρά αλτρουιστική βάση.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο η κόρη του βραβευθέντα, συνεχάρη τους υποψήφιους και τους βραβευθέντες. Μιλώντας εκ μέρους της οικογένειας του δρ Κυριακίδη, εξέφρασε την βαθιά συγκίνηση της ενώ ανέφερε ότι ''Αυτό που θα τιμούσε περισσότερο τον πατέρα μου είναι να γινόμαστε όλοι δωρητές οργάνων''.

''Ο ίδιος έφυγε από κοντά μας, την παγκόσμια μέρα δωρητών οργάνων'', κατέληξε, για να σκορπίσει την συγκίνηση στο ακροατήριο και να εισπράξει θερμό χειροκρότημα.

Δείτε το video απο τη στιγμή της βράβευσης:

Πηγή: must.com.cy

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X