ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Του φόρεσαν ξανά χειροπέδες - 82χρονος με πλούσιο παρελθόν

Τον «έκαψε» επιστημονική μαρτυρία

Χειροπέδες φόρεσε ξανά ο 82χρονος ο οποίος είχε τεθεί υπό κράτηση για υπόθεση απόπειρας καταστροφής περιουσίας στη Λευκωσία.

Όπως αναφέρει η αστυνομία για την υπόθεση είχαν συλληφθεί δύο πρόσωπα ηλικίας 82 και 42 χρόνων τα οποία είχαν τεθεί υπό κράτηση με διάταγμα δικαστηρίου, προέκυψε επιστημονική μαρτυρία εναντίον του 82χρονου για υπόθεση απόπειρας καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες, που διαπράχθηκε στις 27 Οκτωβρίου, 2018 στη Λευκωσία και συγκεριμένα στην περιοχή της Λακατάμειας. 

Ο 82χρονος επανασυνελήφθηκε χθες βάσει δικαστικού εντάλματος και τέθηκε υπό κράτηση.

Σημειώνεται ότι ο 82χρονος είχε συλληφθεί στις 6 Νοεμβρίου, 2018 μετά από επιστημονική μαρτυρία που τον συνέδεε με παλιές υποθέσεις εντοπισμού οπλισμού και πυρομαχικών στις 27 Ιουλίου, 2011 και 13 Ιουνίου, 2014.

Όπλα και σφαίρες - 27/7/2011

Δύο αυτόματα τσέχικα, ένα οπλοπολυβόλο μπρέν, ένα G3, δύο κυνηγετικά όπλα, ένα κυνηγετικό τύπου Φλομπέρ, τέσσερα περίστροφα και μεγάλη ποσότητα σφαιρών, εντοπίστηκαν λίγο πριν το μεσημέρι από την Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, μετά από πληροφορία, μέλη της ΜΜΑΔ μετέβησαν σε εγκαταλειμμένη οικία στο χωριό Φοίνικας στην Πάφο, όπου εντόπισαν τον πιο πάνω οπλισμό.

Όλα τα ανευρεθέντα έχουν παραληφθεί από την Υπηρεσία Εγκληματικών Ερευνών του Αρχηγείου για βαλλιστικό έλεγχο και για να ερευνηθεί το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν σε εγκληματικές ενέργειες.

Εντοπισμού εκρηκτικού μηχανισμού - 13/6/2014 

Μετά από αξιολόγηση πληροφοριών που έλαβε η Αστυνομία, μέλη της διενήργησαν έρευνα σε συγκεκριμένη περιοχή στην Πάφο, εντοπίστηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός. Ο μηχανισμός βρισκόταν κρυμμένος πίσω από ξερά χόρτα και κάτω από παλιά κεραμικά, σε ανοιχτό χώρο.

Η σκηνή αποκλείστηκε και κλήθηκε πυροτεχνουργός της Αστυνομίας, ο οποίος επιθεώρησε το ύποπτο αντικείμενο. Όπως διαπιστώθηκε, από πυροτεχνουργό, επρόκειτο για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος περιείχε τεμάχια εργοστασιακών κροτίδων και ήταν έτοιμος για χρήση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση