ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το πρόσωπο του Χαλίλ σύμβολο στην «πράσινη γραμμή» (Pics)

Ο Τ/κ φυλακίζεται επειδή αρνείται να σκοτώσει τον Αντώνη

Καθώς η Τουρκία είναι η μόνη χώρα μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης η οποία δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα των πολιτών να μην καταταγούν στο στράτευμα, ένας «πολίτης» του ψευδοκράτους, ο Τουρκοκύπριος Χαλίλ Καραμπατσιάογλου, φυλακίζεται, μετά από απόφαση «δικαστηρίου», για το «παράπτωμα» ότι δεν υπηρέτησε ως έφεδρος τα έτη 2014, 2015, 2016 και 2017.

Όπως μετέδιδε το ΚΥΠΕ στις 3 Ιανουαρίου, το «στρατοδικείο» τον έκρινε ένοχο σε τέσσερις υποθέσεις και ο 33χρονος, που αρνείται να πληρώσει το χρηματικό πρόστιμο των 2.000 ΤΛ (περίπου 360 ευρώ), θα μπει στη φυλακή για 20 μέρες.

Με στέλνουν φυλακή γιατί δεν θέλω να κρατήσω όπλο, είπα ότι δεν θα πυροβολήσω τον φίλο μου τον Αντώνη, δήλωσε ο ίδιος βγαίνοντας από το κτίριο όπου τον υποδέχθηκαν δεκάδες άτομα, που είχαν συγκεντρωθεί εκεί προς υποστήριξή του.

Ντροπή στην «κυβέρνηση»

Στις δηλώσεις του, ο Χαλίλ εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για το γεγονός, καυτηριάζοντας και την... «δημοκρατικότητα» της «κυβέρνησης» Ακιντζί, καθώς και το γεγονός ότι δύο αξιωματούχοι του ψευδοκράτους, ο Ερχιουρμάν και ο Οζερσάι, είναι ακαδημαϊκοί. «Αυτό γι’ αυτούς, για τις καριέρες τους, για τις ζωές τους, θα είναι μια ντροπή. Αυτό για μένα είναι μια τιμή. Με καταδικάζουν γιατί δεν θέλω να κρατήσω όπλο, γιατί είπα ότι δεν θα ρίξω σφαίρα εναντίον του φίλου μου του Αντώνη και θα με στείλουν γι’ αυτό 20 μέρες φυλακή. Αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει αποδεκτό, αυτό είναι απάνθρωπο. Αυτό είναι ντροπή γι’ αυτούς και γι’ αυτή τη χώρα».

Ο Χαλίλ Καραπατσιάογλου κρίθηκε ένοχος σε τέσσερις υποθέσεις που αφορούν την άρνησή του να υπηρετήσει ως έφεδρος τα έτη 2014,2015, 2016 και 2017. Ο ίδιος δήλωσε ότι αρνείται να πληρώσει το χρηματικό πρόστιμο για την πληρωμή του οποίου δόθηκε διάστημα 10 ημερών. Έτσι στις 14 Ιανουαρίου ο Χαλίλ θα πρέπει να παρουσιαστεί και πάλι ενώπιον του «στρατιωτικού δικαστηρίου» και αφού δεν θα έχει πληρώσει το χρηματικό πρόστιμο, θα οδηγηθεί στη φυλακή για 20 ημέρες.

Αντιμιλιταριστής

Ο δικηγόρος του 33χρονου, Οντζέλ Πολιλί ανέφερε ενώπιον του «δικαστηρίου» ότι ο πελάτης του είναι ενάντια στον πόλεμο και τη βία και πιστεύει στον αντιμιλιταρισμό, έφερε ως παράδειγμα αποφάσεις του ΕΔΑΔ και το τι επικρατεί διεθνώς για τους αντιρρησίες συνείδησης, σημειώνοντας ότι η Τουρκία είναι η μόνη χώρα από το Συμβούλιο της Ευρώπης που δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα στους αντιρρησίες συνείδησης. Υπενθύμισε επίσης ότι η τετρακομματική «κυβέρνηση» είχε το θέμα της αναγνώρισης του δικαιώματος αυτό στις προγραμματικές της δηλώσεις και συμπλήρωσε πως η παρουσία εκατοντάδων ατόμων έξω από το «δικαστήριο» σήμερα έδειξε ότι το ζήτημα τυγχάνει πλέον κοινωνικής ομοφωνίας.

Σύμβολο στην «πράσινη γραμμή»

Το πρόσωπο του Χαλίλ, πλέον, κοσμεί έναν τοίχο στην Λευκωσία και συγκεκριμένα παρά την «πράσινη γραμμή». Το γκράφιτι έγινε από τον καλλιτέχνη Χρίστο Κακουλλή, ο οποίος συγκινήθηκε από τον αγώνα και την θέληση του 33χρονου Τουρκοκύπριου.

Όπως αναφέρει ο Χρίστος Κακουλλή σε σημείωμά του, «ένας μέχρι χθες ''ασήμαντος'' άνθρωπος έχει διδάξει με την στάση του και με την απόφαση που πήρε να μην πάρει όπλο στα χέρια του μήπως και σκοτώσει τον φίλο του Αντώνη σε μια σύγκρουση.

Όλοι οι ''μεγάλοι'' που κυβερνούν αυτό τον τόπο πρέπει να πάρουν την απόφαση να κατέβουν ''χαμηλά'' και να μιλήσουν με τους απλούς ανθρώπους Τουρκοκύπριους και Ελληνοκύπριους.

Είμαι βέβαιος ότι αυτά που θα ακούσουν θα τους βοηθήσουν να βάλουν τα θεμέλια ούτως ώστε αυτό το πολύπαθο νησί να ζήσει επιτέλους σε ειρήνη».

Ο Χαλίλ ανταποκρίνεται

Η δουλειά του Χρίστου δεν πέρασε απαρατήρητη από τον Χαλίλ, ο οποίος πήρε την προσωπογραφία του, που έφτιαξε ο νεαρός καλλιτέχνης και την έκανε εικόνα προφίλ στο facebook, ευχαριστώντας τον και στέλνοντας το δικό του μήνυμα:

«Work of My brother Christos Kakoulli. If we are together, we can change what ever we want. Resistance is going to be stronger with solidarity.» (Δουλειά του αδερφού μου, Χρίστου Κακουλλή. Εάν είμαστε ενωμένοι, μπορούμε να αλλάξουμε όσα θέλουμε. Η αντίσταση θα είναι πιο ισχυρή με αδελφοσύνη).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X