ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Το παρασκήνιο της σύλληψης του Σήφη και η «ενωμένη μαφία»

Τι αναφέρουν τουρκοκυπριακά δημοσιεύματα

Πληροφορίες που αφορούν τον Ιωσήφ Ιωσήφ γνωστός ως «Σήφης» , ο οποίος έχει συλληφθεί στην Αμμόχωστο μεταδίδουν τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, τα οποία συνεχίζουν να έχουν εστιασμένη την προσοχή τους στην υπόθεση. Η Χαβαντίς μεταδίδει την πληροφορία ότι δυο τ/κ, οι Cengiz Yakupoğulları και Hüseyin İbrahim έχουν συλληφθεί με το σκεπτικό ότι βοήθησαν τον Ιωσήφ για να μεταβεί στα Κατεχόμενα. Η τ/κ εφημερίδα μεταδίδει την είδηση με τον τίτλο «ενωμένη μαφία».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ιωσήφ στην κατάθεση του στην «Αστυνομία» δήλωσε ότι μεταφέρθηκε από τις ελεύθερες περιοχές στο βόρειο τμήμα του νησιού, στις 8 Δεκεμβρίου, δια μέσου του οδοφράγματος του Αγίου Νικόλαου με την βοήθεια δυο ατόμων που δεν γνωρίζει. Οι δυο τ/κ τον μετέφεραν στις 13 Ιανουαρίου στην οικία όπου συνελήφθη στην συνέχεια από τις «αρχές».


 Σύλληψη Σήφη: Ο...«Νίκος» και ποιος ο ρόλος των δύο Τουρκοκυπρίων


Αναφέρεται επίσης ότι στην οικία εντοπίστηκε μικρό «οπλοστάσιο», δυο όπλα και 100 σφαίρες. Το «δικαστήριο» αποφάσισε για την κράτηση του Ιωσήφ για άλλες 7 ημέρες και των δυο τ/κ για 3 ημέρες. Οι δυο τ/κ κατέθεσαν ότι γνώριζαν στο παρελθόν τον Ιωσήφ.

Οι κατηγορίες

Τα τρία άτομα αντιμετωπίζουν κατηγορίες που αφορούν «Παράνομη κατοχή όπλων», «παράνομος χειρισμός πυροβόλων όπλων», «παράνομη κατοχή εκρηκτικής ύλης», «παράνομη μεταφορά εκρηκτικών», «δόλια επεξεργασία εγγράφων», «πλαστοπροσωπία» και «πράξη αντίθετη προς το νόμο της μετανάστευσης».

Το τ/κ δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Ιωσήφ μετέβη στα Κατεχόμενα με πλαστό διαβατήριο που έφερε το όνομα «Νικόλαος Νικολάου».

Οι τ/κ συνεργάτες

Παράλληλα γίνεται αναφορά στις πληροφορίες που έφτασαν στην τ/κ πλευρά από τις ελεύθερες περιοχές και στον εντοπισμό του. 

Σύμφωνα με την Χαβαντίς, ο κατηγορούμενος Ιωσήφ, στις 10 Ιανουαρίου 2019 οδηγήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου, όπου κατέθεσε οικειοθελώς. Σύμφωνα με αυτήν την κατάθεση, μετά την μετάβαση στις 8 Δεκεμβρίου 2018 στα Κατεχόμενα, τον Ιωσήφ παρέλαβαν ο Cengiz Yakupoğulları και ένα άτομο που αυτήν την στιγμή βρίσκεται στο εξωτερικό. Στις 13 Δεκεμβρίου μεταφέρθηκε σε μια άλλη οικία από τους Cengiz Yakupoğulları και Hüseyin İbrahim.

Μαζί με την σύλληψη του Ιωσήφ, η «αστυνομία» προχώρησε στην σύλληψη και του Yakupoğulları. Ενώ στις 11 Ιανουαρίου παραδόθηκε στην «αστυνομία» ο İbrahim. Ο τελευταίος κατέθεσε ότι γνώριζε στο παρελθόν τον Ιωσήφ και ότι πριν από λίγο καιρό επικοινώνησε μαζί του και ζήτησε να του κανονίσει μια τοποθεσία στα Κατεχόμενα όπου θα έμενε ο ίδιος.

Οι έρευνες της «αστυνομίας» συνεχίζονται και καταζητείται ένα άλλο άτομο. Επίσης, βρίσκονται υπό το μικροσκόπιο οι τηλεφωνικές συνομιλίες των ατόμων.

Πηγή: Η Καθημερινή / Του Νίκου Στέλγια 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X