ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το νέο τσιγάρο της επένδυσης των 3 δις και στην Κύπρο

Ένα σύστημα που φιλοδοξεί να αντικαταστήσει τις συμβατικές μορφές καπνού

Περισσότερα από τρία δις δολάρια έχει επενδύσει η Philip Morris International για την ανάπτυξη προϊόντων μειωμένου κινδύνου από το 2008, με στόχο την παραγωγή ενός αερολύματος λιγότερο βλαβερού από τον καπνό του τσιγάρου.

Πλέον έχει καταλήξει στην φόρμουλα IQOS η οποία κυκλοφορεί σε περισσότερες από 20 χώρες ενώ αναμένεται μέχρι τέλος του 2017 να κυκλοφορεί σε 30-35 χώρες.

Το προϊόν ήδη κυκλοφορεί στην Ελλάδα και αναμένεται σύντομα να εισαχθεί και στην κυπριακή αγορά μέσω της συνεργασία της με την Cassandra Trading του ομίλου CTC, εισαγωέας και διανομέας της εταιρία Philip Morris International στην Κύπρο και της Παπαστράτος, θυγατρικής εταιρείας της Philip Morris International (PMI).

Πως λειτουργεί

Το IQOS είναι ένα σύστημα που λειτουργεί θερμαίνοντας τον καπνό και βασίζεται στην τεχνολογία HEAT-NOT- BURN. Η τεχνολογία αυτή διαφοροποιείται από την καύση του καπνού στα συμβατικά καπνικά προϊόντα. Αποτελείται από τη συσκευή και από τις αναλώσιμες ειδικά σχεδιασμένες ράβδους καπνού. Βασίζεται στην καινοτόμο τεχνολογία «HEAT-NOT BURN», αρχή της οποίας είναι η θέρμανση του καπνού, αντίθετα με την καύση του καπνού στα συμβατικά καπνικά προϊόντα. Η συγκεκριμένη, μοναδική στο είδος της, τεχνολογία αναπτύχθηκε από το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) της Philip Morris International στην Ελβετία.

IQOS και ηλεκτρονικά τσιγάρα

Τόσο το IQOS όσο και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι καινοτόμα προϊόντα, κατά πολύ διαφορετικά από τα παραδοσιακά προϊόντα καπνού, δεδομένου ότι για την χρήση και των δύο κατηγοριών προϊόντων δεν απαιτείται καύση. Όμως έχουν και σημαντικές διαφορές, η σημαντικότερη εκ των οποίων είναι το γεγονός ότι στο IQOS χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη πραγματικός καπνός, σε αντίθεση με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα που χρησιμοποιούν υγρά που περιέχουν νικοτίνη.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση