ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το κόλπο για να πέφτει η θερμοκρασία το βράδυ χωρίς κλιματιστικό

Το hack έρχεται από τους ειδικούς

Μπορεί να νομίζεις ότι τα μεγάλα κύματα καύσωνα υποχώρησαν αλλά επειδή είναι ακόμη καλοκαίρι και οι θερμοκρασίες εξακολουθούν να «χτυπάνε» κόκκινο σύμφωνα με έκτακτα προγνωστικά δελτία, καλό είναι να ξέρεις το κόλπο για να πέφτει η θερμοκρασία το βράδυ χωρίς κλιματιστικό όσο έξω έχει υπερβολική ζέστη.

Το hack έρχεται από τους ειδικούς και δεν χρειάζεται να έχεις καν κλιματιστικό για να το εφαρμόσεις. Αρκεί ο ανεμιστήρας. Πρόκειται για την τεχνική του διασταυρούμενου αερισμού ή αλλιώς απεγκλωβισμού της θερμότητας.

Το μόνο που χρειάζεσαι, είναι έναν επιδαπέδιο ανεμιστήρα. Για να έχει αποτέλεσμα, μπορείς να τον τοποθετήσεις κοντά σε ανοιχτό παράθυρο. Αντί δηλαδή ο ανεμιστήρας να σε φυσάει απευθείας ενώ είσαι ξαπλωμένη/ ος στο κρεβάτι, το μυστικό είναι να τον στρέψεις έτσι ώστε να «βλέπει» ένα ανοιχτό παράθυρο.

Ο σύμβουλος περιβαλλοντικού σχεδιασμού Νέλσον Λέμπο με έδρα τη Νέα Ζηλανδία συστήνει να τοποθετούμε τον ανεμιστήρα σε μια σκιερή πλευρά του σπιτιού με κατεύθυνση προς το παράθυρο, μόλις η θερμοκρασία του εξωτερικού περιβάλλοντος πέσει χαμηλότερα από εκείνη εντός του σπιτιού.

Με αυτή τη μέθοδο ουσιαστικά ενεργοποιείται η διασταυρούμενη ροή του αέρα όπου ουσιαστικά ο θερμός αέρας διοχετεύεται εκτός σπιτιού και επιτρέπεται να εισέλθει δροσερός αέρας.

Αυτό το κόλπο σύμφωνα με τον Λέμπο, είναι πιο αποτελεσματικό από την τοποθέτηση του ανεμιστήρα μπροστά μας ενώ κοιμόμαστε, μια πρακτική που ξηραίνει τη μύτη αλλά και προκαλεί τις περισσότερες φορές, αϋπνία εξαιτίας του θορύβου.

ΠΗΓΗ: jenny.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση