ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Τιτιβίσματα» φωτιά από Γενικό Ελεγκτή και Διευθυντή του Πολίτη

Αντάλλαξαν «πυρά» στο twitter - Ποια η απάντηση του Γενικού Εισαγγελέα

Ένα σοβαρό θέμα που έχει σχέση με τον Γενικό Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη αποκάλυψε η σημερινή έκδοση (20/12) της εφημερίδας «Πολίτης». Το θέμα προέκυψε από τα emails της εισαγγελέως Ελένης Λοϊζίδου που έχουν διαρρεύσει. Ο κ. Κληρίδης σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα φέρεται να μην είπε την αλήθεια στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής όταν κλήθηκε να καταθέσει σε σχέση με την εμπλοκή του στην υπόθεση της μεταφοράς του κατάδικου Παναγιώτη Νεοκλέους στο Μέλαθρο Αγωνιστών ΕΟΚΑ.


Αυτό το άρθρο ήταν αρκετό να πυροδοτήσει την διαδικτυακή αντίδραση του Γενικού Ελεγκτή κύριου Οδυσσέα Μιχαηλίδη που στήριξε τον Γενικό Εισαγγελέα χαρακτηρίζοντας τον «κύριο» ενώ άφησε αιχμές για το άρθρο και τον λόγο που ήρθε στην δημοσιότητα.


Συγκεκριμένα έγραψε:
Η αλεπού κρυβόταν, μα η ουρά της φαινόταν. Φάνηκε ο πραγματικός στόχος του Πολίτη. Το σημερινό δημοσίευμα αποδεικνύει ακόμη κάτι: Ο Γενικός Εισαγγελέας είναι Κύριος. Θα μπορούσε να παρέμβει και στην ουσία την γνωμάτευσης γιατί έχει την τελική ευθύνη της. Με βούλα, δεν το έπραξε.


Το τιτίβισμα του Γενικού Ελεγκτή ήταν αρκετό για να φέρει την απάντηση του διευθυντή της εφημερίδας «Πολίτης», Διονύση Διονυσίου με το hashtag «Ψευτράκος».


Ο κ. Διονυσίου έγραψε:
Μια και μιλούμε για ουρές Οδυσσέα, η δική σου φουντωτή ουρά θα φανεί αύριο. #Ψευτράκος

Πάντως αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον το πώς θα εξελιχθεί η νέα κόντρα και αλλά και το τι ακριβώς εννοούσε ο κύριος Διονυσίου με το πιο πάνω τιτίβισμα

 

Η ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας σε σχέση με το δημοσίευμα εφημερίδας

 

Σε σχέση με σημερινά δημοσιεύματα στην εφημερίδα «Πολίτης» κάτω από το τίτλο «Δεν είπε την αλήθεια στη Βουλή», ο Γενικός Εισαγγελέας δηλώνει τα ακόλουθα:

«Τελικά, έστω και αργά-αργά και σταδιακά, η εφημερίδα αποκαλύπτει τα πραγματικά της κίνητρα και το ενδιαφέρον της όταν ασχολείται με τον Γενικό Εισαγγελέα. Κίνητρα και ενδιαφέρον που δεν έχουν τίποτε να κάνουν με το δημόσιο συμφέρον.

Από το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο προβάλλει και επιχειρεί να τεκμηριώσει σήμερα η εφημερίδα, αποδεικνύεται και αναδεικνύεται του λόγου του ασφαλές. Ότι, δηλαδή, ο Γενικός Εισαγγελέας, ο οποίος δήλωσε για λόγους αντικειμενικότητας και διασφάλισης αμεροληψίας ότι δεν επρόκειτο να έχει εμπλοκή στο θέμα μετακίνησης του καταδίκου, τήρησε ακριβώς αυτό. Η λειτουργός κα Ε. Λοϊζίδου, η οποία ανέλαβε να επιληφθεί του θέματος ως αρχαιοτέρα των Εισαγγελέων, ετοίμασε από μόνη της τις σχετικές νομικές γνωματεύσεις χωρίς καμιά παρέμβαση. Θεώρησε, δε, ορθό να επικοινωνεί με την Ελεγκτική Υπηρεσία, η οποία ήδη επιλαμβανόταν του θέματος υπηρεσιακά και να κοινοποιεί στον Γενικό Εισαγγελέα τις γνωματεύσεις για ενημέρωση και έγκριση. Και όφειλε να πράξει τούτο. Καμιά γνωμάτευση λειτουργού της Νομικής Υπηρεσίας, η οποία ετοιμάζεται εκ μέρους και δεσμεύει τον Γενικό Εισαγγελέα, δεν επιτρέπεται να αποστέλλεται στον αποδέκτη χωρίς την ενημέρωση, γνώση και έγκριση του Γενικού Εισαγγελέα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Γενικός Εισαγγελέας έλαβε γνώση και δεν παρενέβη καθόλου ούτε και είχε τέτοια πρόθεση να διαφοροποιήσει οτιδήποτε, πλην της ένθεσης της σωστής ημερομηνίας ανάθεσης της εργασίας για σκοπούς τάξης. Προς τι λοιπόν η μομφή; Ο καθένας ας εξαγάγει τα δικά του συμπεράσματα αν δεν τα έχει ήδη εξάξει, τόσο για το συγκεκριμένο θέμα όσο και για το γενικότερο θέμα της υποκλοπής των ηλεκτρονικών επικοινωνιών.»

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση