ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Την μητέρα μου την έσπρωξε ο πατέρας μου»- H κατάθεση σοκ 11χρονης για τη δολοφονία της μητέρας της

Σοκ στα κατεχόμενα

Η παραίτηση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της «κεντρικής συνεργατικής τράπεζας» μετά τα σκάνδαλα για παρατυπίες, η κατάθεση της 11χρονης ότι ο πατέρας είναι ο δολοφόνος της μητέρας της, η ανακοίνωση των εξετάσεων για τα πανεπιστήμια στην Τουρκία και η ανταπόκριση του κόσμου για βοήθεια σε 22χρονο που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Ο σύζυγος σκότωσε την Ακντογάν;» αναφέρεται στην περίπτωση της δολοφονίας της Ακιλέ Νατσίσοϊ Ακντογάν, στην κατεχόμενη Κερύνεια, πριν από οκτώ μήνες. Η αρχική θεωρία ήταν ότι το θύμα αυτοκτόνησε. Η 11χρονη κόρη του θύματος όμως μετά από θεραπείες με ψυχίατρους κατάφερε χθες να καταθέσει στην «αστυνομία» στην οποία ανέφερε ότι ο πατέρας της κακοποιούσε τη μητέρα της και ότι είναι αυτός που την έσπρωξε από το μπαλκόνι. Γράφει ακόμα ότι το παράνομο πανεπιστήμιο Εγγύς Ανατολής βρίσκεται πρώτο στις προτιμήσεις των υποψηφίων φοιτητών αφού από τις δέκα χιλιάδες Τούρκους φοιτητές που κέρδισαν θέση σε «πανεπιστήμια» των κατεχομένων πέραν των 2 χιλιάδων έχουν προτιμήσει το εν λόγω «πανεπιστήμιο». Η εφημερίδα δεν αναφέρεται σε άλλο θέμα.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), γράφει ότι συνελήφθη ο σύζυγος της Ακιλέ Νατσίσοϊ Ακντογάν ως ύποπτος για τη δολοφονία της γυναίκας του. Ο θύτης μετά το θάνατο της γυναίκας του κατέθεσε ότι αυτή αυτοκτόνησε πέφτοντας από το μπαλκόνι του σπιτιού τους. Τον πατέρα κατέδωσε η 11χρονη κόρη τους.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Την μητέρα μου την έσπρωξε ο πατέρας μου» γράφει ότι αυτά ήταν τα λόγια της 11χρονης κόρης στην κατάθεσή της στην «αστυνομία» για τον ύποπτο θάνατο της μητέρας της. Σημειώνει ότι μετά από εντατικές ψυχιατρικές θεραπείες μηνών η κόρη του θύματος κατονόμασε τον πατέρα της ως τον δολοφόνο της μητέρας της. Γράφει ακόμα ότι ομάδα πρωτοβουλίας για την Αμμόχωστο καλεί τους αρμόδιους να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να προστατευτεί η προβλήτα στο λιμάνι της πόλης και να προβούν στις εργασίες για τη διόρθωση της ζημιάς που έχει υποστεί. Αναφορά γίνεται και σε νέο περιστατικό βίας κατά το οποίο 39χρονη γυναίκα ξυλοκοπήθηκε από τον σύντροφο της μπροστά στα έντρομα μάτια του 10χρονου παιδιού τους.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Μίλησε η κόρη και κατηγόρησε τον πατέρα για το έγκλημα» γράφει ότι τελικά έδωσε κατάθεση η 11χρονη κόρη της Ακιλέ Νατσίσοϊ Ακντογάν και κατονόμασε τον πατέρα της ως ύποπτο για τη δολοφονία της μητέρας της. Η μητέρα της έχασε τη ζωή της το Δεκέμβριο του 2016 και αρχικά ο θάνατος της θεωρήθηκε ως αυτοκτονία. Γράφει ακόμα ότι, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων για εισδοχή στα πανεπιστήμια της Τουρκίας για ανώτερα και ανώτατα ιδρύματα, ο αριθμός των φοιτητών που δείχνει προτίμηση στα παράνομα πανεπιστήμια των κατεχομένων έχει μειωθεί κατά 12%. Η εφημερίδα δεν αναφέρεται σε άλλο θέμα στο σημερινό της πρωτοσέλιδο.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X