ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τι ισχύει με τον οδικό φωτισμό, μετά και το νέο θανατηφόρο

Στο σκοτάδι ήταν οι δρόμοι γύρω στις έξι το πρωί

Δύο τροχαία τροχαία σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες και συγκεκριμένα στις 5.30 και στις 6 το πρωί αντίστοιχα. Το ένα εξ αυτών ήταν θανατηφόρο.

Εκ των βασικών αιτίων πρόκλησης και των δυο τροχαίων που σημειώθηκαν σήμερα, θεωρείται βάσει και των όσων λένε και αστυνομικές πηγές, το σκοτάδι που επικρατεί στους δρόμους κατά το ξημέρωμα. Στο δεύτερο περιστατικό, στη Σωτήρα, 36χρονη πεζή παρασύρθηκε από δύο αυτοκίνητα ενώ περπατούσε κατά μήκος του δρόμου.

Από το πρωί στην αστυνομία συζητείται εκτενώς το θέμα και σε συνεννόηση με την τροχαία αρχηγείου αναμένεται να προωθηθεί σχετική πρωτοβουλία. Επί της παρούσης κρίνεται πως τώρα για το πότε ανάβουν και σβήνουν τα φώτα στους δρόμους, βρισκόμαστε σε μεταβατική περίοδο μέχρι την αλλαγή της ώρας, ωστόσο είναι κάτι που πρέπει να επιλυθεί, ανέφερε σχετικά ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου Στέλιος Στυλιανού.

Πότε ανάβουν και σβήνουν τα φώτα στους δρόμους

Σε επικοινωνία με την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου η οποία εξήγησε ότι βάσει της συμφωνίας που υπάρχει μεταξύ Ένωσης Δήμων και αστυνομίας, τα φώτα στους δρόμους ανάβουν 25 λεπτά μετά τη δύση του ήλιου και σβήνουν 50 λεπτά πριν την ανατολή το επόμενο πρωί. Πρόκειται για συμφωνία η οποία εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια. Η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ ανέφερε ότι αυτό έγινε στο πλαίσιο εξοικονόμησης ενέργειας και λόγω οικονομικής κρίσης. Λογικά θα είναι ανεπαίσθητη η αύξηση αν αυξηθεί η διάρκεια φωταγώγησης των δρόμων ανέφερε η κα Παπαδοπούλου, η οποία σημείωσε ότι αναμένει από την Ένωση Δήμων και τις κοινότητες.

Έτσι καθίσταται σαφές ότι για διάστημα που ξεπερνά τη μία ώρα, το οδικό δίκτυο παραμένει στο σκότος. Οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες έχουν θορυβηθεί ειδικότερα μετά και τα σημερινά δυστυχήματα ενώ ήδη η Ένωση Δήμων αναμένεται να θέσει το θέμα επί τάπητος κατά την επόμενη συνεδρία της η οποία αναμένεται εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Αντρέας Βύρας εξέφρασε την πρόθεση, όπως ζητήσουν με επιστολή τους προς την ΑΗΚ, την φωταγώγηση των δρόμων για περισσότερη ώρα, ως μέτρο για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

Το επιπλέον κόστος που θα προκύψει, θα το επωμιστούν οι δήμοι, όπως ανέφερε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X