ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τι ισχύει με την Αστυνομική προστασία των υποψηφίων

Δεν χαλαρώνει η Αστυνομία, αν και απέμειναν δύο

Ολοκληρώθηκε αισίως ο πρώτος γύρος των Προεδρικών εκλογών, με τον λαό να αποφασίζει ότι στον δεύτερο γύρο, ανθυποψήφιοι θα είναι οι Σταύρος Μαλάς και Νίκος Αναστασιάδης. Ωστόσο, τα μέτρα προστασίας της Αστυνομίας, για τους τέως και νυν υποψήφιους, δεν πρόκειται να χαλαρώσουν, αλλά, εάν χρειαστεί, θα διαφοροποιηθούν.

Αυτό μας ανέφερε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Στέλιος Στυλιανού, ο οποίος, σε δηλώσεις του στο 24News, ξεκαθάρισε ότι όλοι ανεξαιρέτως οι υποψήφιοι, κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, είχαν λάβει την απαραίτητη αστυνομική προστασία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Στυλιανού είπε ότι τα μέτρα προστασίας της Αστυνομίας, προς όλους τους υποψήφιους του πρώτου γύρου, θα συνεχίσουν να τους παρέχονται στην ίδια ένταση, μέχρι και το οριστικό τέλος της εκλογικής περιόδου, δηλαδή, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου.

Σχέδιο Ενέργειας από το Γραφείο Επιχειρήσεων

Όπως ανέφερε στο 24News, ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, καθόλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, και στους εννέα υποψήφιους, έχει παραχωρηθεί αστυνομική προστασία. Αυτή θα συνεχίσει να τους παραχωρείται κατά την διάρκεια και ολόκληρης της δεύτερης εβδομάδας των εκλογών, καθώς, ακόμα κι αν απομείνουν μόνο δύο για την τελική αναμέτρηση, όλοι θεωρείται ότι θα εξακολουθήσουν να έχουν ενεργό ρόλο, μέχρι και τον δεύτερο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης, πρόσθεσε ο κ. Στυλιανού.

Του θέματος επιλαμβάνεται, κατόπιν Σχεδίου Ενεργείας, το αρμόδιο Γραφείο Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, το οποίο, θεωρείται ήδη βέβαιο, ότι μετά τον πρώτο γύρο των Εκλογών, θα επαναξιολογήσει την κατάσταση και θα επικαιροποιήσει τα μέτρα που θα παρέχει στον καθένα, συμπλήρωσε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι κατά την επαναξιολόγηση, ενδεχομένως τα μέτρα προστασίας για κάποιους, να αυξηθούν.

Σε κάθε τους βήμα

Τα μέτρα που ήδη λαμβάνονται, αλλά και θα εξακολουθήσουν να λαμβάνονται, αφορούν την φρούρηση των χώρων διαμονής των υποψηφίων, των επιτελείων τους, καθώς και περιπολίες και συνοδείες κατά τις μετακινήσεις τους. Επίσης, φρουρούνται και τα γραφεία των πολιτικών κομμάτων, αλλά και όλοι οι χώροι που σχετίζονται με την εκλογική διαδικασία.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση