ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τι έδειξε η νεκροτομή στο αγοράκι που «έσβησε» στο Μακάρειο

Την νεκροτομή διενήργησε ο Μάριος Ματσάκης

Πνευμονία με σηψαιμία, λόγω γρίπης Α, είναι η αιτία του θανάτου του άτυχου αγοριού, ηλικίας 1,5 ετών, που χάθηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Αυτό δήλωσε ο Ιατροδικαστής, Μάριος Ματσάκης, που διενήργησε την νεκροτομή στην σορό του, το πρωί της Τετάρτης.

Όπως είπε ο κ. Ματσάκης, αναμένονται τα αποτελέσματα περαιτέρω εξετάσεων.

Στην συνέχεια, ο Ιατροδικαστής απευθυνόμενος στους Παιδίατρους, εξήγησε ότι το ταχύρρυθμο τεστ για την Γρίπη Α, όταν είναι αρνητικό, δεν είναι αξιόπιστο, γι' αυτό δεν μπορούν να στηρίζονται σε αυτό. Όπως είπε, υπάρχουν δύο ειδών έλεγχοι: ο έλεγχος που δείχνει μέσα σε 24 ώρες εάν ο ασθενής έχει προσβληθεί από Γρίπη Α και το ταχύρρυθμο, που δείχνει μέσα σε δύο περίπου ώρες. Εάν το αποτέλεσμα του ταχύρρυθμου είναι θετικό, είναι σωστό. Εάν, όμως, είναι αρνητικό, δεν είναι αξιόπιστο.

Τα γεγονότα

Το άτυχο παιδάκι μεταφέρθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού από όπου διακομίστηκε εσπευσμένα στο Μακάρειο Νοσοκομείο, όπου εξέπνευσε τα ξημερώματα.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, Χρίστος Νικολάου, το παιδάκι μεταφέρθηκε από ιδιώτη παιδίατρο στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών γύρω στις 21:30 και αφού έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Μακάρειο Νοσοκομείο, στη Λευκωσία.

Το αγοράκι συνόδευσαν στο ασθενοφόρο παιδίατρος, αναισθησιολόγος και νοσηλευτής, ωστόσο παρά τις προσπάθειες των γιατρών του Μακάρειου Νοσοκομείου, αυτό εξέπνευσε τα ξημερώματα.

Τα ακριβή αίτια θανάτου του αναμένεται να καταδείξει η νενομισμένη νεκροτομή που θα διενεργηθεί αύριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση