ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τι αλλάζει στην Αστυνομία - Όσα αποφασίστηκαν στο Προεδρικό

Είδε Κουκκίδου και Αρχηγό ο Πρόεδρος

Σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (10/10) στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, η Υπουργός Δικαιοσύνης Άννα Προκοπίου Κουκκίδου και ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου. Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκαν τα μέτρα αποτροπής παρόμοιων επεισοδίων με αυτά της Λεμεσού και Χλώρακας.

Αναλυτικά οι αποφάσεις

Το πρώτο θέμα που συζητήθηκε ήταν τα θέματα ασφαλείας σε σχέση με τα γεγονότα που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στο Ισραήλ και τα μέτρα που λαμβάνει η Αστυνομία.

Επειδή το Μεταναστευτικό αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης αποφασίστηκε η ενίσχυση της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, το πρώτο δεκαπενθήμερο Νοεμβρίου, ώστε να αυξηθούν περαιτέρω οι επιστροφές και οι απελάσεις.

Η συγκρότηση δύο επιπλέον Μόνιμων Αντιοχλαγογικών Διμοιριών στη ΜΜΑΔ από τις 6 Νοεμβρίου.

Μέχρι τέλος του μήνα θα ολοκληρωθεί η αυτονόμηση της Υπηρεσίας Διαχείρισης και Αξιοποίησης Πληροφοριών (ΥΔΑΠ) της Αστυνομίας.

Αναδιοργάνωση εντός του έτους 24 τμημάτων της Αστυνομίας που θα οδηγήσει σε ενίσχυση της επιχειρησιακής δυνατότητας και επέμβασής της.

Η αναδιοργάνωση θα περιλαμβάνει και την αξιοποίηση στην πρώτη γραμμή, Αστυνομικών οι οποίοι τώρα ασκούν γραφειακά καθήκοντα.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση