ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θα μπει επιτέλους ένα τέλος στη θαλάσσια ρύπανση της Λεμεσού;

Αποφασίστηκαν μέτρα για αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης

Μέτρα για αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης αποφασίστηκαν σε ευρεία σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, περιλαμβανομένης της παρακολούθησης δράσεων που έχουν ήδη τροχοδρομηθεί, της διάθεσης όσων κονδυλίων χρειαστούν, της εντατικοποίησης των ελέγχων αλλά και την υποβολή σχεδίων δράσης από όλα τα αρμόδια τμήματα στο Υπουργείο ώστε να τύχουν επανεξέτασης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που μεταδίδει το ΓΤΠ, εκτός από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριο Δημητριάδη στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης, ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, εκπρόσωποι φορέων και τμημάτων και υπηρεσιακοί παράγοντες. «Η πολιτεία είναι αποφασισμένη να καταπολεμήσει το φαινόμενο της θαλάσσιας ρύπανσης», ανέφερε ο κ. Δημητριάδης μετά τη σύσκεψη.

Πρόσθεσε, πως έχουν ήδη ληφθεί μέτρα αντιμετώπισης της θαλάσσιας ρύπανσης, ανέφερε ωστόσο, πως μπορούν να γίνουν πολλά περισσότερα. Πρέπει να πράξουμε τα δέοντα, πρόσθεσε, προκειμένου οι θάλασσες της Κύπρου να παραμείνουν καθαρές.

Σύμφωνα με τον ίδιο κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε η επισημοποίηση του συντονιστικού ρόλου που έχει αναλάβει το Υπουργείο Μεταφορών για αντιμετώπιση κρουσμάτων θαλάσσιας ρύπανσης. Μέσω αυτής της συντονιστικής ομάδας, θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν, ενώ θα επιβλέπεται η υλοποίηση των δράσεων που έχουν ήδη τροχοδρομηθεί, ανέφερε.

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως οι κατεξοχήν υπεύθυνοι για την τήρηση της νομοθεσίας, σε ό,τι αφορά το εν λόγω ζήτημα, θα συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους. Σημείωσε ότι τα αρμόδια Υπουργεία είναι έτοιμα να διαθέσουν όσα κονδύλια χρειαστούν προκειμένου να διασφαλίσουν ότι τα νερά των κυπριακών θαλασσών θα παραμείνουν καθαρά.

Σε δικές του δηλώσεις, ο κ. Κουγιάλης, ανέφερε ότι όλοι αντιλαμβανόμαστε πως η οικονομία της Κύπρου στηρίζεται στο υγιές θαλάσσιο περιβάλλον και ότι πρέπει να πράξουμε τα πρέποντα, για την πρόληψη φαινομένων θαλάσσιας ρύπανσης. Πρόσθεσε πως έχουν ήδη ληφθεί αρκετά μέτρα αντιμετώπισης κρουσμάτων θαλάσσιας ρύπανσης και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η αποτελεσματικότητα τους θα διαφανεί πολύ σύντομα.

Ο Υπουργός Γεωργίας, σημείωσε παράλληλα, πως έχουν δοθεί αυστηρές οδηγίες προς τους διευθυντές των αρμόδιων τμημάτων και υπηρεσιών για την εντατικοποίηση των ελέγχων και μέτρων που λαμβάνουν αυτή την περίοδο. Έχουν ζητηθεί δε, συμπλήρωσε, σχέδια δράσης από όλα τα τμήματα τα οποία θα καταλήξουν στο Υπουργείο Μεταφορών για να τύχουν επανεξέτασης.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Λεμεσού ευχαρίστησε τους δύο Υπουργούς για τη συμβολή τους στη λήψη μιας απόφασης η οποία θα έπρεπε, όπως ανέφερε, να παρθεί πριν από πολλά χρόνια. Η απόφαση για συνολική, καθολική και όχι αποσπασματική αντιμετώπιση του φαινομένου της θαλάσσιας ρύπανσης αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την ορθή κατεύθυνση, είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X