ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θα μας πάρει και να μας σηκώσει απόψε (Χάρτης)

Ισχυροί άνεμοι και βροχές στο πρόγραμμα του καιρού

Βροχές παρατηρούνται στην επαρχία Λεμεσού, ενώ καταιγίδα εκδηλώνεται αυτήν την ώρα, μεταξύ Λεμεσού και Λάρνακας, με πορεία προς την Λάρνακα και την επαρχία Αμμοχώστου.

Ωστόσο, ο καιρός δεν θα παραμείνει μόνο στις βροχοπτώσεις. Σύμφωνα με το «Weather Forecast Cyprus - Tasos Ierodiakonou», ο καιρός θα αλλάξει από τα ξημερώματα της Τρίτης, οπότε και θα αρχίσουν να ενισχύονται σε μεγάλο βαθμό οι άνεμοι, οι οποίοι θα διαρκέσουν μέχρι και την Τρίτη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ιεροδιακόνου αναφέρει:

«Γενικά ο καιρός παραμένει άστατος με βροχές κατά περιόδους και τόπους τόπους μέχρι και αύριο πρωινές ώρες Τρίτης(μέχρι τις 03:00-04:00 τα ξημερώματα).

Πορεία νεφικών με βροχές από δυτικά-νοτιοδυτικά προς ανατολικά-βορειοανατολικά.

 

Σε περαιτέρω πτώση η θερμοκρασία κυρίως από το βράδυ Δευτέρας προς Τρίτη.

Σε ενίσχυση οι άνεμοι γύρω στις 02:00-03:00 ξημερώματα Τρίτης και παραμένουν ενισχυμένοι μέχρι μεσημέρι Τρίτης. Συγκεκριμένα, πιο ψυχρό ρεύμα αναμένεται να επηρεάζει την Κύπρο προς πρωινές ώρες Τρίτης με αισθητή πτώση θερμοκρασίας και με ενισχυμένους δυτικούς-βορειοδυτικούς ανέμους έως 5 μποφόρ με ριπές 7-8 μποφόρ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Μετεωρολογική

Απόψε, ο καιρός θα είναι και πάλι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι και παροδικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ, αλλά αργότερα στα δυτικά, τα βόρεια και τα προσήνεµα ορεινά, µέχρι πολύ ισχυροί, 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και στα δυτικά και βόρεια παράλια ταραγµένη, για να καταστεί αργότερα ταραγµένη και στα δυτικά και βόρεια παράλια µέχρι κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 10 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη το πρωί, αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες αλλά από το µεσηµέρι ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει το πρωί χιονόνερο. Στην περιοχή αναµένονται πολύ ισχυροί άνεµοι που από αργά το απόγευµα θα εξασθενήσουν. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό.

Κίτρινος Συναγερμός

Μάλιστα, η Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδόσει στις 10:30 το πρωί της Δευτέρας, προειδοποίηση για «κίτρινο συναγερμό», μέχρι τις 5 τα ξημερώματα της Τρίτης. Συγκεκριμένα, ενημερώνεται το κοινό ότι αναμένεται εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες, οι οποίες πιθανόν να συνοδεύονται από χαλάζι.

Κατά συνέπεια, το κοινό καλείται να λάβει επιπλέον µέτρα σε εκτεθειµένες περιοχές, όπως βουνά, δάση και πεδιάδες. Είναι δυνατόν να δηµιουργηθούν προβλήµατα σε εξωτερικές δραστηριότητες.

Έντονα φαινόμενα και προβλήματα στην Πάφο

Γύρω στις 9 το πρωί της Δευτέρας, στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου, παρά την Πέτρα του Ρωμιού, επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες με βροχόπτωση και χαμηλή ορατότητα.

Πλημμύρισε σπίτι: Κατοικία στην περιοχή Κάτω Περβόλια στην Κάτω Πάφο, πλημμύρισε μετά την έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε το πρωί.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πάφου κλήθηκε για άντληση των νερών από την κατοικία που είχε πλημμυρίσει στην περιοχή Κάτω Πάφο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, για την άντληση νερών έσπευσε ένα πυροσβεστικό όχημα.

Σημειώνεται πως ο συγκεκριμένος δρόμος – οδός Κάτω Περβολιών- πλημμυρίζει τακτικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση