ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φονική πυρκαγιά: «Εννά σας τα πω ούλλα, έν κρίμα η γεναίκα»

Διάταγμα 8ήμερης κράτησης στους τρεις υπόπτους

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του εμπρησμού σε καφεστιατόριο στη Λευκωσία. Αργά χθες το βράδυ η Αστυνομία πέρασε χειροπέδες και σε τέταρτο πρόσωπο, σε 21χρονο που φέρεται να φιλοξενούσε τον 32χρονο Σύρο που καταζητείτο. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία θα διερευνηθεί κατά πόσο εμπλέκεται στην εγκληματική ενέργεια.

Θυμίζουμε ότι η αστυνομία αρχικά εντόπισε τον 32χρονο Σύρο και του πέρασε χειροπέδες. Μετά την σύλληψη του 32χρονου, προέκυψαν ακόμη δυο συλλήψεις, σε σχέση με την υπόθεση του εμπρησμού στο καφεστιατόριο, στην οδό Κωστάκη Παντελίδη στην Λευκωσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του 24News, ο ένας εκ των συλληφθέντων είναι ο ιδιοκτήτης του καφεστιατορίου, τον οποίο «έκαψε» η μαρτυρία του Σύρου. Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 32χρονου, ανέθεσε στον Σύρο να θέσει την φωτιά στο υποστατικό, ώστε να πάρει τα λεφτά από την ασφαλιστική εταιρεία.


Ζωντανή κάλυψη από την αίθουσα του δικαστηρίου

10:34 - Διάταγμα κράτησης 8 ημερών και στους τρεις κατηγορούμενους. Ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη ανέφερε στο δικαστήριο ότι ο πελάτης του αντιμετωπίζει προβλήματα με την καρδιά του, με τον δικαστή να απαντά ότι, εάν χρειαστεί οποιαδήποτε βοήθεια, θα την έχει. Ο τέταρτος συλληφθείς θα αφεθεί ελεύθερος εντός της ημέρας.

10:30 - Θα γίνουν εξετάσεις στην ευρύτερη περιοχή για να διαπιστωθεί η πορεία που ακολούθησαν οι ύποπτοι

10:27 - Θα ληφθούν ακόμη 75 καταθέσεις, είναι σοβαρή υπόθεση. Ο ιδιοκτήτης αρνείται τις κατηγορίες. Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο ιδιοκτήτης αρνείται κάθε ανάμιξη, ωστόσο δεν υπάρχει ένσταση εκ μέρους του.

10:24 - Από τις κάμερες διαπιστώθηκε οτι εντοπίστηκαν δυο πρόσωπα σε μοτοσικλέτα
Η καφετέρια είναι ασφαλισμένη με το ποσό 262.00 ευρώ
Ο πρώτος ύποπτος ομολόγησε τον εμπρησμό, είπε έν' να σας τα πω ούλλα
Είπε οτι τον έβαλε ο ιδιοκτήτης για να πάρει τα λεφτά , κίνητρό του ήταν τα λεφτά που συμφώνησε με τον ιδιοκτήτη
Ο πρώτος ύποπτος είπε έν' να σας τα πω ούλλα γιατί εν κρίμα η γυναίκα.

10:18 - Ο υπαστυνόμος Γιώργος Γεωργιάδης αναφέρεται στα γεγονότα


Δηλώσεις Υπεύθυνου ΤΑΕ Λευκωσίας

Σε δηλώσεις που παραχώρησε το βράδυ της Πέμπτης 31/1 στο γραφείο του στο ΤΑΕ Λευκωσίας, ο Υπεύθυνος, Νεόφυτος Σιάηλος, είπε ότι, από τις εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά τέθηκε κακόβουλα, με την χρήση εύφλεκτης ύλης. Μετά από αξιολόγηση μαρτυρίας, συνελήφθησαν τρία άτομα, 28, 33 και 45 ετών, για τα εξής αδικήματα: συνωμοσία προς διάπραξη φόνου, φόνος εκ προμελέτης, ανθρωποκτονίας, συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και διάρρηξης και εμπρησμού καφετέριας.

Οι εξετάσεις, ανέφερε, βρίσκονται στο αρχικό στάδιο και οι συλληφθέντες θα ανακριθούν, ώστε να εξακριβωθεί η εμπλοκή του καθενός ξεχωριστά. Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι ο ένας εκ των συλληφθέντων, είναι ο ιδιοκτήτης της καφετέριας.

Από την σκηνή, πρόσθεσε, έχουν παραληφθεί τεκμήρια, τα οποία εξετάζονται.

Σήμερα, Παρασκευή, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης.

Η υπόθεση

Σε εγκληματική ενέργεια οφείλεται η φονική πυρκαγιά στο κέντρο της Λευκωσίας που σημειώθηκε τα ξημερώματα στις 30/1 με την αστυνομία να διερευνά υπόθεση ανθρωποκτονίας. Η άτυχη γυναίκα που διέμενε στον πάνω όροφο της πολυκατοικίας δεν πρόλαβε να εξέλθει από το κτήριο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

Ο εμπρησμός της καφετέριας ξέφυγε πλέον από το πλαίσιο της κακόβουλης ενέργειας αφού πίσω του άφησε ένα θύμα. Ο εντοπισμός και η σύλληψη του δράστη θα δώσουν απαντήσεις ως προς τα κίνητρά του αλλά και τους πιθανούς ηθικούς αυτουργούς που ενδεχομένως να κρύβονται από πίσω του.

Σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει η αστυνομία αναφερόταν ότι καταζητείτο ο 32χρονος από την Συρία IMPRACHIM CHALIL. Πίσω από την πυρκαγιά φαίνεται ότι κρύβεται ο Chalil, αφού η αστυνομία έχει στα χέρια της μαρτυρία που «καίει» τον ίδιο.

Συγκεκριμένα, πληροφορίες του 24News αναφέρουν ότι το εν λόγω πρόσωπο εθεάθη εκείνη την ώρα να απομακρύνεται τρέχοντας από τη σκηνή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X