ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τάσου «καρφώνει» Χάσικο για τα αμπελοπούλια

Φέρεται να παρεμπόδισε έρευνα για λαθροθηρία

Επιμέλεια: Γιάννος Λύτρας

Πυρά κατά του τέως Υπουργού Εσωτερικών, Σωκράτη Χάσικου, εξαπέλυσε ο κοινοτάρχης της Ξυλοφάγου και πρώην βουλευτής του ΔΗΣΥ, Γεώργιος Τάσου, ισχυριζόμενος ότι ο πρώτος απέτρεψε έρευνα της Αστυνομίας σε οικία, για υπόθεση λαθροθηρίας αμπελοπουλιών.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο κ. Τάσου ανέφερε ότι, ενώ οι Αστυνομικοί θα πραγματοποιούσαν έρευνα δυνάμει δικαστικού εντάλματος, ο κ. Χάσικος τους διέταξε να φύγουν αμέσως. 

Ωστόσο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», ο κ. Χάσικος διέψευσε τα περί παρέμβασής του, αναφέροντας ότι ουδέποτε έδωσε τέτοια εντολή, λέγοντας ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να παρεμποδίσει ένταλμα δικαστηρίου.

Αντίδραση των Οικολόγων

Με ανακοίνωσή του, το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, καλεί τον ίδιο τον τέως Υπουργό, αλλά και τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Θήρας, να ξεκαθαρίσουν την θέση τους, σε σχέση με τις καταγγελίες. 

Με την σειρά της, η Αντιπρόεδρος του Κινήματος, Έφη Ξάνθου, δήλωσε πως δεν μπορεί να γνωρίζει κατά πόσον ευσταθεί η καταγγελία ή εάν πρόκειται για υπερβολή του πρώην βουλευτή, ωστόσο είναι ανησυχητική. Μάλιστα, είπε, είναι γεγονός το ότι εκλελεγμένος αντιπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης καλούσε δημοσίως την κυβέρνηση να σταματήσει να κυνηγά τον κόσμο για τα αμπελοπούλια.

 

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση