ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα «περιττώματα» στην θάλασσα της Λεμεσού στο επίκεντρο σύσκεψης

Επιθεώρηση έργων το πρωί από τον Υπουργό Μεταφορών

Το θέμα της ρύπανσης της θάλασσας, η αγορά του τεμαχίου γης "Επαμεινώνδα" και η εξέλιξη διαφόρων έργων που άπτονται του Υπουργείου του, συζήτησε το πρωί ο Υπουργός Μεταφορών, Μάριος Δημητριάδης με τις Δημοτικές Αρχές της Λεμεσού.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, η Διευθύντρια του Τμήματος Δημοσίων Έργων και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες, ο κ.Δημητριάδης είπε πως "η συνεργασία μας με το Δήμο Λεμεσού είναι άψογη και πρέπει να υπάρχει συνεργασία, ειδικά μεταξύ του δικού μας Υπουργείου, το οποίο είναι ένα Υπουργείο που έχει κάνει με πολλά πράγματα που επηρεάζουν τη ζωή των δημοτών, αλλά βεβαίως και του κάθε Δήμου".

Συγκεκριμένα, για το θέμα της ρύπανσης της θάλασσας, μετά και την απόφαση να αναλάβει συντονιστικό ρόλο το Υπουργείο, μέσω μιας επιτροπής υπό του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου "συμφωνήσαμε να δούμε και το θέμα της καταστολής και αυτό θα αντιμετωπιστεί μέσω της αγοράς υπηρεσίας από κάποιον, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για επιτήρηση και καταστολή του προβλήματος, έτσι ώστε όταν εντοπίζονται τα προβλήματα να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά".

"Μπορεί να συμπεριλαμβάνει και υπηρεσίες επιτήρησης, αυτό είναι κάτι που θα δούμε σε διαβούλευση με κάποιους, οι οποίοι μπορούν να παρέχουν αυτές τις υπηρεσίες, τι ακριβώς θα περιέχει, αλλά σίγουρα ο στόχος είναι η άμεση καταστολή, διότι από τη στιγμή που γίνεται μια ρύπανση, σε χρόνο μηδέν καταλήγει στις ακτές μας", είπε ο Υπουργός Μεταφορών.

Σε σχέση με την αγορά του τεμάχιο γης "Επαμεινώνδα", για δημιουργία σταθμού μετεπιβίβασης λεωφορείων, χώρου στάθμευσης και χονδρικής αγοράς, ο Μάριος Δημητριάδης είπε πως γίνεται προσπάθεια να βρεθεί ένας πρακτικός τρόπος," ώστε να μπορέσουμε να το αγοράσουμε από κοινού".

"Οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι πάρα πολύ σημαντικές για μια πόλη και εξάλλου ο Δήμαρχος Λεμεσού, όταν ήταν Υπουργός Συγκοινωνιών, είχε κάνει μια τεράστια προσπάθεια τότε για να προωθηθούν οι δημόσιες συγκοινωνίες", είπε και πρόσθεσε πως "είμαστε στο στάδιο που θα μπορέσουμε να κτίσουμε πάνω στην προσπάθεια που έγινε για να έχουμε ακόμη ένα βελτιωμένο σύστημα και αυτό το τεμάχιο που έχει εντοπίσει ο Δήμος πρέπει να είναι μέρος της λύσης που θα δοθεί".

Ο Υπουργός Μεταφορών εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον ρυθμό με τον οποίο προχωρούν διάφορα έργα στη Λεμεσό, σημειώνοντας παράλληλα πως υπάρχουν προβλήματα που αφορούν τις συγκοινωνίες και πρέπει να επιλυθούν.

Συμφωνήσαμε, συνέχισε, να γίνει κάποια μελέτη και αυτό είναι κάτι που θα αναλάβουν τα Δημόσια Έργα για να αντιμετωπιστούν κάποια ειδικά προβλήματα, τα οποία έχει θίξει ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

"Υπάρχει βεβαίως η Μελέτη της Βιώσιμης Αστικής Ειδικότητας, θα δει και αυτή κάποιες λύσεις, επομένως θα πρέπει όλοι να συνεργαστούμε και πιστεύω ότι μια πόλη μοντέρνα, η οποία έχει αναπτυχθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια, όπως η Λεμεσός, δεν πρέπει να μείνει πίσω εξαιτίας του συγκοινωνιακού και είναι κάτι που πρέπει να βρούμε τους τρόπους για να το αντιμετωπίσουμε", συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης, είπε πως, στη σύσκεψη συζητήθηκαν "μια σειρά από θέματα πολύ σημαντικά για τη Λεμεσό, και σε ό,τι αφορά τα τρέχοντα θέματα - σύνδεση Φραγκλίνου Ρούσβελτ, Αγίας Φυλάξεως, κάθετος και παράλληλος δρόμος προς το λιμάνι - και σε ό,τι αφορά μέτρα που αφορούν το συγκοινωνιακό, για τα οποία ασφαλώς εμπλέκεται το Υπουργείο αλλά και αφορούν άμεσα το Δήμο, ούτως ώστε να απαμβλύνουμε το πρόβλημα του κέντρου της πόλης και το πρόβλημα των κάθετων συνδέσεων των περιοχών βόρεια με τις περιοχές νότια του αυτοκινητόδρομου".

Υπογράμμισε πως το θέμα της ρύπανσης της θάλασσας είναι μείζον πρόβλημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί και πως, η αγορά υπηρεσιών για επιτήρηση "θα είναι πάνω σε μια πιο επαγγελματική βάση, με πιο συντεταγμένη προσπάθεια, ούτως ώστε να επικεντρωθούμε στα δυο άκρα του προβλήματος, που είναι η επιτήρηση και ο έγκαιρος εντοπισμός της ρύπανσης και η καταπολέμηση, πριν μπούμε στην καλοκαιρινή περίοδο".

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X