ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χάος με τα λεωφορεία - Τα δρομολόγια που ακυρώθηκαν

Μετά τις αποφάσεις του Υπ. Μεταφορών και το περιστατικό με το φλεγόμενο μαθητικό λεωφορείο

Ανακοινώσεις

Σε οδηγία του το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ενημερώνει ότι λεωφορεία τα οποία δεν διαθέτουν συγκεκριμένο σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης πυρκαγιάς του κινητήρα απαγορεύεται, από Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου 2023, να κυκλοφορούν και να εκτελούν δρομολόγια. Σε ανακοίνωση της Cyprus Public Transport αναφέρει ορισμένα λεωφορεία, τα οποία ανήκουν στον στόλο υπεργολάβων της που εκτελούν τα σχολικά δρομολόγια σε Λευκωσία και Λάρνακα, δεν διαθέτουν το εν λόγω σύστημα πυρόσβεσης και ως εκ τούτου δεν θα μπορούν να εκτελούν ορισμένα σχολικά δρομολόγια μέχρι νεότερης ειδοποίησης.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Σε οδηγία του το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ενημερώνει ότι λεωφορεία τα οποία δεν διαθέτουν συγκεκριμένο σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης πυρκαγιάς του κινητήρα απαγορεύεται, από Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου 2023, να κυκλοφορούν και να εκτελούν δρομολόγια.

Η Cyprus Public Transport επιθυμεί να ενημερώσει το κοινό ότι ολόκληρος ο στόλος της είναι εξοπλισμένος με την τελευταία τεχνολογία σε ότι αφορά στην ασφάλεια και ως εκ τούτου η εν λόγω οδηγία δεν επηρεάζει κανένα από τα λεωφορεία της. Η CPT θα πραγματοποιήσει κανονικά όλα τα δρομολόγια της στις επαρχίας Λευκωσίας και Λάρνακας.

Ωστόσο, ορισμένα λεωφορεία, τα οποία ανήκουν στον στόλο υπεργολάβων της που εκτελούν τα σχολικά δρομολόγια σε Λευκωσία και Λάρνακα, δεν διαθέτουν το εν λόγω σύστημα πυρόσβεσης και ως εκ τούτου δεν θα μπορούν να εκτελούν ορισμένα σχολικά δρομολόγια μέχρι νεότερης ειδοποίησης.

Απολογούμαστε για όλη την ταλαιπωρία που θα προκαλέσει στους πελάτες μας το μέτρο αυτό, το οποίο είναι εντελώς εκτός ελέγχου μας, και θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι η ομάδα μας εργάζεται για την αποκατάσταση της υπηρεσίας το συντομότερο δυνατόν. Έχουμε δεσμευτεί να παρέχουμε ασφαλείς μεταφορές και επομένως αυτό δεν θα το θέσουμε σε κίνδυνο.

Λευκωσία

Η ανακοίνωση της ΕΜΕΛ

Από σήμερα το πρωί και μέχρι νεότερης ενημέρωσης αποσύρονται από την εξυπηρέτηση μαθητών δημόσιων σχολείων (Λυκείων, Γυμνασίων και Δημοτικών) χωρίς να επηρεάζονται άλλες δραστηριότητες των ίδιων λεωφορείων, μικρός αριθμός λεωφορείων άνω των 22 θέσεων, που εξυπηρετούν μαθητές μέσω υπεργολάβων της ΕΜΕΛ, αφού δεν διαθέτουν συγκεκριμένο σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης πυρκαγιάς του κινητήρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΜΕΛ, θα επηρεαστούν συγκεκριμένα τα ακόλουθα δρομολόγια: Μουταγιάκκα -Λύκειο Λινόπετρας (Δ7), Πολεμίδια -Λύκειο Πολεμιδίων (Β3), Πολεμίδια – Λύκειο Πολεμιδίων (Β6), Νίκου Ευαγόρου (Παλώδια)– Λύκειο Αγίας Φύλας (Α11), Γερμασόγεια – Δημοτικό Σχολείο Γερμασόγειας, Σανίδα, Λ. Λινόπετρας - Α Τεχνική, Μονή, Λ. Λινόπετρας - Α. Τεχνική, Πύργος – Α. Τεχνική, Πύργος – Αγιος Νικόλαος, Μοναγρούλι – Δημοτικό Σχολείο Μοναγρουλίου, Κυβίδες, Αγιος Σίλας – Α Τεχνική, Κυβίδες, Απόστολος Λουκάς – Α Τεχνική, Σούνι, Χανάτζια – Γυμνάσιο Ομόδους, Καλαβασός – Λ. Λινόπετρας, Α&Β Τεχνική, Σιλύκου – Γυμνάσιο Λεμύθου, Φοινί – Δημοτικό Τριμίκλινης, Λιμνάτης – Δημοτικό Τριμίκλινης, Πελένδρι – Αγ. Φύλα – Α. Τεχνική, Σιλύκου, Αγ. Γεώργιος – Γυμνάσιο Ομόδους, Καλό Χωριό – Γυμνάσιο&Λύκειο Αγ. Φύλας, Τσίρειο Γυμνάσιο – Α. Τεχνική, Φασούλα, Σπιτάλι - Γυμνάσιο&Λύκειο Αγ. Φύλας, Τσίρειο Γυμνάσιο – Α. Τεχνική και Αψιού, Γεράσα - Γυμνάσιο & Λύκειο Αγ. Φύλας, Τσίρειο Γυμνάσιο – Α. Τεχνική.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως μετά την επιστολή του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, που λήφθηκε το απόγευμα της 3ης Δεκεμβρίου 2023, για άμεση διακοπή παροχής υπηρεσίας, σε τακτικά και μαθητικά δρομολόγια, από όσα λεωφορεία, άνω των 22 θέσεων επιβατών, δεν διαθέτουν σύστημα αυτόματης κατάσβεσης πυρκαγιάς στο χώρο του κινητήρα, με σεβασμό στην υπουργική απόφαση και εν αναμονή διευκρινίσεων, θα επηρεαστεί από σήμερα Δευτέρα, η εξυπηρέτηση μαθητών σε μικρό αριθμό σχολικών δρομολογίων.

Διευκρινίζεται ότι, όλα τα λεωφορεία της ΕΜΕΛ που χρησιμοποιούνται σε τακτικές αστικές και περιφερειακές διαδρομές που εμπίπτουν στην ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων (άνω των 22 θέσεων επιβατών), διαθέτουν σύγχρονα και πιστοποιημένα ευρωπαϊκών προτύπων συστήματα αυτόματης κατάσβεσης πυρκαγιάς στο χώρο του κινητήρα, πέραν των εγκεκριμένων πυροσβεστήρων εντός των λεωφορείων και όλων των προβλεπόμενων αισθητήρων.

Ο λόγος της προσωρινής απόσυρσης από την εξυπηρέτηση μαθητών του Δημοσίου, είναι ότι δεν διαθέτουν σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης στον χώρο του κινητήρα, απαίτηση που δεν υπήρχε στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς πριν την 1η Σεπτεμβρίου 2021, δηλαδή κατά την εγγραφή των εν λόγω λεωφορείων, προστίθεται.

Η ανακοίνωση της Ο.ΣΥ.ΠΑ.

Ανακοίνωση εξέδωσε αργά το απόγευμα της Κυριακής και ο Οργανισμός Συγκοινωνιών Πάφου (Ο.ΣΥ.ΠΑ.) ΛΙΜΙΤΕΔ αναφέροντας ότι λόγω απόφασης του Υπουργείου Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων όλα τα λεωφορεία πέραν των 22 θέσεων από σήμερα Δευτέρα 04/12/2023 ακινητοποιούνται και δεν θα εκτελούν την υπηρεσία των Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών, περιλαμβανομένου και των σχολικών διαδρομών.

Προστίθεται ακόμα ότι, λόγω της πολύ περιορισμένης δυνατότητας των μικρών λεωφορείων, οι περισσότερες διαδρομές στην επαρχία Πάφου, περιλαμβανομένου των μαθητικών δεν θα πραγματοποιηθούν.

Η εταιρεία θα προβεί σήμερα Δευτέρα σε νεότερες ανακοινώσεις για τις διαδρομές που δύνανται να εξυπηρετούνται ανά ημέρα μέχρι και την εγκατάσταση των συστημάτων, αναφέρεται.

Η ανακοίνωση της ΟΣΕΑ

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της απόφασης του Υπουργείου Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων, όσα λεωφορεία δεν διαθέτουν αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης για τον κινητήρα, από Δευτέρα 04/12/2023 δεν θα χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών, συμπεριλαμβανομένων και των Μαθητικών Διαδρομών.

Παρά το ότι η εταιρεία διαφωνεί με την απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων οφείλει να την εφαρμόσει. Δυστυχώς λόγω του γεγονότος ότι επηρεάζεται αριθμός λεωφορείων και λόγω της στενότητας χρόνου, αναπόφευκτα αριθμός μαθητικών διαδρομών και αστικών/ περιφερειακών διαδρομών δεν θα εκτελεστούν τη Δευτέρα 4/12/2023.

Η εταιρεία θα προβεί σε περισσότερες ανακοινώσεις για τις διαδρομές που δύνανται να εξυπηρετούνται ανά ημέρα μέχρι και την εγκατάσταση των συστημάτων. Η εταιρεία μας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για εξεύρεση και εγκατάσταση του ζητούμενου εξοπλισμού το συντομότερο δυνατό.

Απολογούμαστε για την ταλαιπωρία και θα σας ενημερώνουμε για κάθε εξέλιξη

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση