ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τ/κ ΜΜΕ: Ελληνοκύπριοι επιτέθηκαν «με πέτρες και ξύλα» σε Τουρκοκύπριους στο Τρόοδος

Τι αναφέρει η Αστυνομία Κύπρου

24news team

Ομάδα Ελληνοκυπρίων γύρω στα 25 με 35 έτη επιτέθηκαν σε οκτώ Τουρκοκύπριους νεαρούς που πήγαν εκδρομή στο Τρόοδος, αναφέρουν Τουρκοκυπριακά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της, Kibris Postasi, οκτώ Τουρκοκύπριοι, ηλικίας 20 ετών, που πήγαν εκδρομή στο Τρόοδος, δέχθηκαν επίθεση από ομάδα Ελληνοκυπρίων με ξύλα και πέτρες σε πάρκο όπου σταμάτησαν για να τραβήξουν φωτογραφίες κατά την επιστροφή τους. Το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή (18/02) γύρω στις 15:30 με τους νεαρούς να μιλούν στο «Τουρκικό Πρακτορείο Κύπρου» για τα όσα βίωσαν.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι νεαροί, ταξίδευαν με τρία οχήματα και κατά την επιστροφή τους πραγματοποίησαν στάση στα Πλατάνια για να βγάλουν φωτογραφίες. Στο σημείο βρισκόταν μια παρέα 5 - 6 Ελληνοκυπρίων οι οποίοι έπιναν αλκοόλ και κουβέντιαζαν. Με βάση πάντα τις δηλώσεις των Τουρκοκυπρίων, οι νεαροί Ελληνοκύπριοι έκαναν χειρονομίες προς τα αμάξια των Τουρκοκυπρίων και τους επιτέθηκαν με πέτρες και ξύλα που ήταν τυλιγμένα με την ελληνική σημαία. Ένας από τους Ελληνοκύπριους γρονθοκόπησε το τζάμι του αυτοκινήτου, ενώ ένας από τους Τουρκοκύπριους φορούσε ρούχα με το έμβλημα της ομάδας της Γαλατασαράι και δέχθηκε επίθεση.

Στη συνέχεια τα πράγματα φαίνεται να ξέφυγαν, αφού όπως δηλώνουν οι νεαροί Τουρκοκύπριοι ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό στο δάσος που είχε και ως αποτέλεσμα τον άγριο ξυλοδαρμό ενός από τους Τουρκοκύπριους, όταν γλίστρησε και έπεσε στο έδαφος και δέχθηκε χτυπήματα από τον ένα από τους Ελληνοκύπριους. Οι Τουρκοκύπριοι φαίνεται να ζήτησαν βοήθεια από διερχόμενους οδηγούς. Όπως αναφέρουν, μια γυναίκα σταμάτησε και της είπαν για την άσχημη εμπειρία τους. «Αν και η γυναίκα τράβηξε το αυτοκίνητό της στην άκρη, άναψε τα φλας της και είπε ότι θα καλέσει την αστυνομία, δεν κάλεσε και έφυγε γρήγορα από το σημείο», ανέφερε ένας από τους Τουρκοκύπριους.

Οι οκτώ νεαροί Τουρκοκύπριοι επέστρεψαν έντρομοι στις κατεχόμενες περιοχές όπου και έλαβαν ιατρική περίθαλψη σε νοσοκομείο της περιοχής.

Η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με την Αστυνομία Κύπρου και μας αναφέρθηκε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία καταγγελία ενώπιον των Αρχών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση