ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συστάσεις Αστυνομίας για να προστατευτείτε από τις κλοπές

Λόγω των θερινών διακοπών και των αυξημένων κρουσμάτων κλοπών

Σε συστάσεις προς το κοινό προβαίνει η Αστυνομία για προστασία από κλοπές λόγω των θερινών διακοπών και των αυξημένων κρουσμάτων κλοπών προσωπικών αντικειμένων (ιδιαίτερα τσαντών και πορτοφολιών) από πρόσωπα καθώς περπατούν αμέριμνα σε δρόμους ή βρίσκονται σε πολυσύχναστα μέρη, χώρους διασκέδασης, παραλίες ή από το χώρο διαμονής τους.

Σε ανακοίνωση η Αστυνομία καλούς τους πολίτες όταν περπατούν σε πολυσύχναστους δρόμους/δημόσιους χώρους, να έχουν τα λεφτά, τις πιστωτικές κάρτες και τα κινητά τηλέφωνα στις μπροστινές τσέπες των ενδυμάτων και στους άνδρες ειδικά να έχουν τα πορτοφόλια τους στις μπροστινές τσέπες των παντελονιών τους.

Οι γυναίκες καλούνται να μην τοποθετούν όλα τους τα χρήματα , πιστωτικές κάρτες, διαβατήρια κ.τ.λ. μέσα στις τσάντες τους εκτός και εάν είναι απολύτως αναγκαίο.

Η τσάντα είναι προτιμότερο να είναι τοποθετημένη με τρόπο, που να υπάρχει συνεχής οπτική επαφή με αυτήν (π.χ. χιαστί), ώστε να καθίσταται δύσκολο κάποιος να την τραβήξει ή να την ανοίξει. Καλούνται οι πολίτες σε περιπτώσεις που επισκέπτονται εμπορικά κέντρα και καταστήματα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην αφήνουν σε καμία περίπτωση εκτεθειμένα τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Όπου επικρατεί συνωστισμός, αλλά και σε σκοτεινά και απόμερα σημεία, η Αστυνομία καλεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό γιατί δημιουργούνται οι συνθήκες για να πέσει εύκολα κάποιος θύμα κλοπής.

Στην παραλία καλούνται οι πολίτες να μεταφέρουν μόνο το απαραίτητο χρηματικό ποσό που χρειάζονται και όχι μεγάλης αξίας αντικείμενα, όπως κοσμήματα, ρολόγια, φωτογραφικές μηχανές, κινητά τηλέφωνα κ.λ.π και η προσωπική περιουσία να βρίσκεται συνεχώς στο οπτικό πεδίο των λουομένων.

Η Αστυνομία καλεί τους πολίτες να προτιμούν ξενοδοχεία ή τουριστικά καταλύματα στα οποία υπάρχουν μέτρα προστασίας της περιουσίας των πελατών. Κάθε φορά που θα αναχωρήσουν οι ένοικοι από το δωμάτιο καλούνται να βεβαιώνονται ότι τα παράθυρα και οι πόρτες είναι κλειστές και ασφαλισμένες. Επίσης, αντικείμενα αξίας μπορούν να αφήνονται για φύλαξη στο χώρο υποδοχής ή σε άλλο ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ξενοδοχείου ή του καταλύματος.

Γενικά προτρέπονται όλοι οι πολίτες να βρίσκονται σε εγρήγορση και να συνεργάζονται στενά με την Αστυνομία. Σε περίπτωση που περιέλθει στην αντίληψή του κοινού οτιδήποτε το ύποπτο, καλείται να προβαίνει αμέσως σε καταγγελία, ενημερώνοντας τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή την Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση