ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σύνδεσμος Καταναλωτών: Αδικαιολόγητες νέες αυξήσεις στις ηλεκτρικές συσκευές

Ο Σύνδεσμος απευθύνει έκκληση προς όλους να είναι πολύ προσεκτικοί στις δημόσιες δηλώσεις τους, τονίζοντας ότι στόχος όλων θα πρέπει να είναι η συγκράτηση της ακρίβειας

ΚΥΠΕ

Ως αδικαιολόγητες θεωρεί ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών τις οποιεσδήποτε αυξήσεις στις τιμές των οικιακών ηλεκτρικών συσκευών με το δικαιολογητικό της αύξησης των ναύλων μεταφοράς τους, λόγω των επιθέσεων των Χούτι σε εμπορικά πλοία.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου, οι τιμές που ισχύουν σήμερα είναι διαμορφωμένες με ναύλο μέχρι 13.000 ευρώ το εμπορευματοκιβώτιο και από έκτοτε οι τιμές δεν μειώθηκαν ή μειώθηκαν ελάχιστα όταν το ναύλο έπεσε από 13.000 ευρώ στις 2.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, όπως λέει ο Σύνδεσμος, κατά την περίοδο Ιανουαρίου 2021 με Ιανουαρίου 2023, με το δικαιολογητικό, μεταξύ άλλων, τις αυξήσεις των ναύλων μέχρι 13000 ευρώ, σημειώθηκε αύξηση στις μεγάλες οικιακές συσκευές και στις ηλεκτρικές γενικά κατά 11,8%, στα ψυγεία και τους καταψύκτες κατά 8,2%, στα πλυντήρια και στεγνωτήρια ρούχων και πιάτων κατά 9%, και στις κουζίνες κατά 14,4%.

Μετά τις πιο πάνω αυξήσεις και μέχρι πρόσφατα που οι τιμές των ναύλων μειώθηκαν στις 2.000 – 3.000 ευρώ, οι τιμές των πιο πάνω ηλεκτρικών συσκευών μειώθηκαν κατά μέσο όρο μόνο 1%, επισημαίνει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, προσθέτοντας ότι θεωρεί ως αδικαιολόγητες τις οποιεσδήποτε αυξήσεις στις τιμές των οικιακών ηλεκτρικών συσκευών με το δικαιολογητικό της αύξησης των ναύλων μεταφοράς τους.

Ο Σύνδεσμος απευθύνει έκκληση προς όλους να είναι πολύ προσεκτικοί στις δημόσιες δηλώσεις τους, τονίζοντας ότι στόχος όλων θα πρέπει να είναι η συγκράτηση της ακρίβειας. "Δημόσιες δηλώσεις όπως οι πρόσφατες, ότι δηλαδή οι τιμές των οικιακών ηλεκτρικών συσκευών θα ανεβούν στα ύψη, χωρίς σε βάθος αιτιολόγηση, δεν συμβάλλουν στη συγκράτηση των τιμών. Αντίθετα, ενεργούν προς την αντίθετη κατεύθυνση", αναφέρει καταληκτικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση