ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συλλέγουν στοιχεία από το πρωί για πολιτικά πρόσωπα στο Τμήμα Φορολογίας

Κατά πόσον πολιτικά πρόσωπα υπόβαλαν έγκαιρα, και αν όχι πότε, τις ετήσιες φορολογικές τους δηλώσεις

Στο Τμήμα Φορολογίας για να συλλέξουν στοιχεία σε σχέση, μεταξύ άλλων, με το κατά πόσον πολιτικά πρόσωπα υπόβαλαν έγκαιρα, και αν όχι πότε, τις ετήσιες φορολογικές τους δηλώσεις που αφορούν την περίοδο 2008 μέχρι σήμερα, βρίσκονται από το πρωί λειτουργοί της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, η οποία έχει ήδη αρχίσει από σήμερα τον καταρτισμό μητρώου με τα ονόματα και τις ταυτότητες των προσώπων αυτών .

Παράλληλα, ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης αναμένει από τον Έφορο Φορολογίας Γιάννη Τσαγκάρη να του διαβιβάσει όλα τα στοιχεία σε σχέση με διαδικασίες που τηρούνται για τα πρόσωπα τα οποία ο ίδιος ο Έφορος στη Βουλή ονόμασε VIP.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι «η χθεσινή συνάντηση στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής δυστυχώς ανέδειξε για ακόμη μια φορά το πρόβλημα με τις συνεχείς μεταβολές σε αυτά τα οποία λέει ο Έφορος Φορολογίας».

Ανέφερε ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία αναμένει από τον Έφορο «να διαβιβάσει όλα τα στοιχεία τα οποία έχουν ζητηθεί με επιστολή μας ημερομηνίας 28 Νοεμβρίου 2017 σχετικά με τις διαδικασίες που τηρούνται για τα πρόσωπα τα οποία ο ίδιος ο Έφορος στη Βουλή ονόμασε VIP».

«Τα στοιχεία θα πρέπει να απαντούν στα ακόλουθα ερωτήματα: Ποια πρόσωπα θεωρούνται VIP και γιατί, ποιοι μεγάλοι φορολογούμενοι εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία και ποιου ακριβώς ειδικού χειρισμού τυγχάνουν τα πρόσωπα αυτά», υπογράμμισε και σημείωσε ότι με την επιστολή ζητείται όπως τα στοιχεία διαβιβαστούν στην Υπηρεσία μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι «ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση της Επιτροπής Ελέγχου, αρχίσαμε ήδη πυρετωδώς την ετοιμασία κατάστασης, η οποία θα περιλαμβάνει στοιχεία για Προέδρους Δημοκρατίας, Αρχηγούς Κομμάτων, Υπουργούς και μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, από το 2008 μέχρι σήμερα, με στόχο να την υποβάλουμε στην Βουλή εντός των επόμενων τεσσάρων ημερών».

«Η κατάσταση θα αφορά στο κατά πόσον τα πρόσωπα αυτά υπέβαλαν έγκαιρα, και αν όχι πότε, τις ετήσιες φορολογικές τους δηλώσεις για την υπό αναφορά περίοδο, αν δεν υπέβαλαν έγκαιρα τις δηλώσεις τους, κατά πόσον επιβλήθηκαν τα πρόστιμα τα οποία προβλέπονται στην σχετική νομοθεσία και ποιο ήταν το τελευταίο έτος για το οποίο επιβλήθηκε φορολογία στα πρόσωπα αυτά από το Τμήμα Φορολογίας», σημείωσε.

Ο Γενικός Ελεγκτής εξήγησε ότι η Υπηρεσία θα συλλέξει τα στοιχεία αυτά από τα αρχεία του Εφόρου στα οποία «θεωρούμε δεδομένο ότι θα έχουμε πρόσβαση», όπως είπε.

Τέλος, ανέφερε ότι «η ετοιμασία των καταλόγων έχει ήδη ξεκινήσει από σήμερα με τον καταρτισμό του μητρώου με τα ονόματα και τις ταυτότητες των προσώπων αυτών» και σημείωσε ότι λειτουργοί της Υπηρεσίας βρίσκονται για αυτό τον σκοπό στα γραφεία του Τμήματος Φορολογίας.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση