ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συγκλονισμό και οργή για τον άδικο χαμό του 10χρονου παιδιού

«Το Υπουργείο Υγείας και το κράτος να λάβει τα απαραίτητα μέτρα άμεσα»

H ΠΟΣΠΦ εκφράζει την έντονη απογοήτευση, την οργή και το συγκλονισμό της για την πιθανή αμέλεια και ανεπάρκεια που επέτρεψαν τον άδικο χαμό ενός δεκάχρονου παιδιού.

Σε σημερινή της ανακοίνωση, η ΠΟΣΠΦ, αναφέρει ότι "δυστυχώς οι καταγγελίες και οι διαπιστώσεις τις οποίες οι οργανωμένοι ασθενείς έχουμε κατά καιρούς και επανειλημμένα δημοσιοποιήσει δεν ήταν αρκετές για να αφυπνίσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους λειτουργούς της υγείας με αποτέλεσμα μία ακόμη τραγική επιβεβαίωση των όσων η ΠΟΣΠΦ στην κυριολεξία φώναζε".

Η παγκύπρια ομοσπονδία συνδέσμων πασχόντων και φίλων απαιτεί την άμεση και αντικειμενική διερεύνηση του περιστατικού, την απόδοση ευθυνών και την παραδειγματική τιμωρία όσων έχουν επιδείξει αμέλεια στη διαχείριση του περιστατικού.

Δεν πρόκειται, προσθέτει, οι ασθενείς να δεχθούν να γίνει προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών του οποιουδήποτε με τις δικαιολογίες της υποστελέχωσης, του φόρτου εργασίας ή και οποιασδήποτε άλλης δικαιολογίας οι οποίες στην προκειμένη και σε πολλές άλλες παρόμοιες περιπτώσεις το μόνο πράγμα το οποίο εξυπηρετούν είναι να δίνουν άλλοθι στη συνέχιση τέτοιων συμπεριφορών.

Τίποτα δε δίνει άλλοθι για την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, των δημόσιων νοσηλευτηρίων ούτε και να χάνονται ζωές και η πολιτεία να συνεχίσει επιδεικνύεει ανοχή στην ανευθυνότητα.
Την ίδια στιγμή οι οργανωμένοι ασθενείς εκφράζουν το σεβασμό και την εκτίμησή τους σε όσους εκτελούν τα καθήκοντα τους με ευσυνειδησία και επαγγελματισμό.

Καλούν δε το Υπουργείο Υγείας και το κράτος να λάβει τα απαραίτητα μέτρα άμεσα για απόδοση ευθυνών αλλά και ανάληψη των ευθυνών οι οποίες αναλογούν στο ίδιο το κράτος ως ιδιοκτήτη των νοσοκομείων και παροχέα των υπηρεσιών υγείας.

Το κράτος οφείλει να διασφαλίσει ότι στα κρατικά νοσοκομεία οι πολίτες λαμβάνουν τις απαραίτητες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου για την εξυπηρέτηση των δικαιωμάτων τους. Η υγεία δεν είναι προσωπικό αλλά εθνικό θέμα και η ΠΟΣΠΦ απαιτεί να λάβει τους πόρους οι οποίοι χρειάζονται.

Η ΠΟΣΠΦ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στους χαροκαμένους γονείς του αδικοχαμένου παιδιού, καταλήγει η ανακοίνωση.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X