ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συγκινητική κίνηση για την Dao: Έρανος για να ξαναφτιάξει το μαγαζί της

Όλες οι πληροφορίες για όσους μπορούν να βοηθήσουν

24news team

Η σελίδα «Μοναδικοί άνθρωποι» επικοινώνησε με τη γυναίκα που είδε τους κουκουλοφόρους να καταστρέφουν με μένος το μαγαζί της στα έκτροπα της Παρασκευής (01/09) στη Λεμεσό. Πρόκειται για την Dao όπου, «Στο πρόσωπο της είναι όλος ο πόνος κάθε ανθρώπου που δεν νιώθει ποτέ ευπρόσδεκτος όπου κι αν σταθεί», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανάρτηση.

Μετά από επικοινωνία της εν λόγω ομάδας με τη γυναίκα, ξεκίνησε μια συγκινητική προσπάθεια με διαδικτυακό έρανο ούτως ώστε να καλυφθεί το ποσό που χρειάζεται για να μπορέσει η Dao να ξαναφτιάξει την επιχείρησή της.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Η επιχείρηση της Ντάο (περίπτερο) στην Λεμεσό της Κύπρου δέχθηκε το ξημέρωμα του Σαββάτου 2/9 οργανωμένη επίθεση από ναζί με αποτέλεσμα να καταστραφεί. Η Ντάο είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών, μετανάστρια από το Βιετνάμ στην Κύπρο. Ας την βοηθήσουμε να χτίσει ξανά την επιχείρηση της για να ζήσει και αυτή και τα παιδιά της.

ΕΔΩ ο σχετικός σύνδεσμος για τον έρανο.

Η ανάρτηση της ομάδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Στο πρόσωπο της όλος ο πόνος κάθε ανθρώπου που αναζήτησε ένα καλύτερο αύριο, μία αξιοπρεπή ζωή για εκείνον και την οικογένεια του. Στο πρόσωπο της ο πόνος κάθε ανθρώπου που παλεύει από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Στο πρόσωπο της ο πόνος κάθε ανθρώπου που δεν νιώθει ποτέ ευπρόσδεκτος όπου κι αν σταθεί. Στο πρόσωπο της ο πόνος που προκαλεί κάθε ιδεολογία που εναντιώνεται του ανθρώπου και της υπόστασης του…

Η ομάδα μας κατάφερε να εντοπίσει την γυναίκα της φωτογραφίας. Την λένε Dao και επικοινωνήσαμε μαζί της ώστε να συλλέξουμε χρήματα για να στήσει και πάλι την επιχείρηση της. Θα βρείτε το link στο bio στο προφίλ μας για να στηρίξετε όσοι μπορείτε και το επιθυμείτε.

Παροχή βοήθειας του Υφ. Κοινωνικής Πρόνοιας

Παροχή οικονομικής και ψυχοκοινωνικής στήριξης στην Ντάο και την οικογένειά της (η γυναίκα που δέχθηκε επίθεση το μαγαζί της στη Λεμεσό) θα παράσχει το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας.

Συγκεκριμένα, λειτουργοί του Υφυπουργείου επισκέφθηκαν την γυναίκα για να διαπιστώσουν την οικογενειακή της κατάσταση και τις ανάγκες της. Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, προέκυψε ότι η γυναίκα είναι πολύτεκνη με ανήλικα παιδιά, ενώ λόγω των μεγάλων ζημιών που υπέστη το υποστατικό, ενδεχομένως να μην είναι σε θέσει να λειτουργήσει.

Ως εκ τούτου, το Υφυπουργείο προτίθεται να παράσχει στην οικογένεια της Ντάο την οικονομική και ψυχοκοινωνική στήριξη.

Το συγκλονιστικό βίντεο μετά από το πέρασμα των μασκοφόρων στο μαγαζί της Dao

Η Dao με δάκρυα στα μάτια μετά την επίθεση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Έχω τέσσερα παιδιά και παλεύω μόνη μου εδώ στην Κύπρο…».

*Εικόνα από το περίπτερο / Πηγή: Φωτο Κόκος 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση