ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στο «ψυγείο» η Κύπρος μέχρι τα μεσάνυχτα (vid,pic)

Ριπές ανέμων μέχρι 8 μποφόρ

Έντονα καιρικά φαινόμενα επικρατούν σε ολόκληρη την Κύπρο από το πρωί. Χαμηλό βαρομετρικό που επηρεάζει την περιοχή έφερε σφοδρούς ανέμους.

Κίτρινος συναγερμός 

Προειδοποίηση για κίτρινο συναγερμό εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία η οποία προειδοποιεί πως μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης θα πνέουν δυνατοί νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί θυελλώδεις άνεμοι.

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία η μέση ταχύτητα των ανέμων θα είναι 8 μποφόρ και οι ριπές των ανέμων θα φτάνουν τα 10 μποφόρ.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί πως υπάρχει κίνδυνος για ιπτάμενα αντικείμενα και δυνατόν να προκληθούν τοπικά προβλήματα σε εξωτερικές δραστηριότητες.

Βαριά χιονόπτωση

Η Αστυνομία ανακοίνωσε το απόγευμα ότι οι δρόμοι Πλατρών Τροόδους, Καρβουνά – Τροόδους και Προδρόμου – Τροόδους, είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες, λόγω βαριάς χιονόπτωσης που σημειώθηκε στις περιοχές αυτές.

Εξάλλου λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην επαρχία Πάφου, ο δρόμος στην είσοδο Ακάμα, από Άγιο Γεώργιο, περιοχή Τοξεύτρας, είναι κλειστός λόγω υπερχείλισης του ποταμού τον οποίο διασταυρώνει ο δρόμος.

Οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί προς αποφυγή τροχαίων δυστυχημάτων.

Διακοπές ρεύματος σε δεκάδες περιοχές

Σε συναγερμό βρίσκονται τα συνεργεία της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, εξαιτίας των σφοδρών ανέμων και της έντονης κεραυνικής δρατηριότητας που πλήττουν την Κύπρο από νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, οπότε άρχισαν να παρατηρούνται διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε διάφορες περιοχές.

Όπως ανέφερε στο 24News, η Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, αυτήν την στιγμή, υπάρχει διακοπή ρεύματος στον Λυθροδόντα, η οποία υφίσταται από τις 12 το μεσημέρι. Συγκεκριμένα, δέντρο αποκόπηκε εξαιτίας των σφοδρών ανέμων, έπεσε πάνω στις γραμμές της ΑΗΚ και από το βάρος του, αποκόπηκε πάσσαλος. Το αποτέλεσμα ήταν η διακοπή ρεύματος, που επηρεάζει 30 καταναλωτές.

Ο «κακός χαμός» στην Πάφο

Σφοδροί άνεμοι και έντονες βροχοπτώσεις είναι το σκηνικό του καιρού στην Επαρχία Πάφου από νωρίς το πρωί.

Σύμφωνα με την Αστυνομία από τους σφοδρούς ανέμους σημειώθηκε πτώση δύο πινακίδων εκ των οποίων η μία στην περιοχή της Μεσόγης προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές σε όχημα ενώ πτώση πινακίδας σημειώθηκε και στην κοινότητα της Χλώρακας.

Επίσης από τους ανέμους απεκόπη δέντρο στην κοινότητα των Μαντριών με αποτέλεσμα συνεργείο των δημοσίων έργων να σπεύσει στο μέρος για τον καθαρισμό του οδικού δικτύου.

Εξάλλου σε μια άλλη περίπτωση ντεπόζιτο από κατοικία στην κοινότητα της Αξύλου έπεσε στο δρόμο.

Έντονα καιρικά φαινόμενα και το βράδυ

Απόψε: αναμένονται αρχικά τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και στα ορεινά χιόνι ή χιονόνερο ενώ σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι πολύ κυματώδης μέχρι τρικυμιώδης.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 9 στα παράλια και στους μείον 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο: ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και σχετικά ψυχρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 14 στα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση