ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στο πλευρό της Ευδοκίας για δικαίωση στον «αγώνα» της

Η Ένωση Συντακτών με ανακοίνωση της δηλώνει την συμπαράσταση της

Ο αγώνας της δημοσιογράφου, Ευδοκίας Λοίζου, για δικαίωση της στον δικαστικό αγώνα απέναντι στο ΡΙΚ είναι σε εξέλιξη. Οι συνάδερφοι της μέσα από ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών δηλώνουν την αμέριστη συμπαράσταση τους. Παραθέτουν μάλιστα μέσα από την ανακοίνωση στοιχεία αποφάσεων από την υπόθεση αλλά και ιατρικές γνωματεύσεις.

Την ανάκληση της απόφασης για τερματισμό της σύνταξης ανικανότητας της δημοσιογράφου του ΡΙΚ Ευδοκίας Λοΐζου ζητά το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ) από τον Διευθυντή Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας Θεοφάνη Τρύφωνος, σημειώνοντας ότι η απόφαση «διευρύνει την κατάφωρη αδικία που συντελείται σε βάρος της συναδέλφου εδώ και μια δεκαετία».

«Καλούνται οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους όπως συμμορφωθούν με τις υποδείξεις της Επιτρόπου Διοικήσεως Μαρίας Στυλιανού-Λοττίδη που διερωτάται για τη δεδομένη στιγμή σύγκλησης του ιατροσυμβουλίου και τους λόγους τερματισμού της σύνταξης ανικανότητας της Ευδοκίας. Καλούνται επίσης να δώσουν εξηγήσεις και για το πόσο βαρύνουσα ήταν η κλινική εξέταση η οποία ήταν φυσιολογική και η σπειρομέτρηση την ώρα του ιατροσυμβουλίου, αφού οι θεράποντες ιατροί της επιβεβαιώνουν ότι παρουσιάζει αιφνίδιους, απότομους και απρόβλεπτους χαμηλούς κορεσμούς οξυγόνου, οι οποίοι θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή της», αναφέρει η ΕΣΚ.

Επίσης, η ΕΣΚ καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους «να λάβουν υπόψη την πρόσφατη απόφαση από επιτροπή ειδικών Πνευμονολογίας του Υπουργείου Υγείας για μετάβασή της Ευδοκίας Λοΐζου στο Λονδίνο για συνέχιση της θεραπείας της με επιδότηση του κράτους, ένεκα του ότι η εγκεφαλίτιδα είναι σπάνια ασθένεια και τα σοβαρά προβλήματα υγείας που προκλήθηκαν απ’ αυτήν δεν τυγχάνουν αντιμετώπισης στην Κύπρο».

Τις καλεί, επίσης, «όπως λάβουν σοβαρά υπόψη ότι ο διευθυντής του Ινστιτούτου Νευρολογίας της Αγγλίας, επικεφαλής καθηγητής Νευρολογίας στο National Hospital for Neurology & Neurosurgery, Michael G Hanna, σε ιατρική βεβαίωσή του ημερομηνίας 21 Δεκέμβρη τονίζει ότι η Ευδοκία παρουσιάζει σοβαρή κόπωση του εγκεφάλου, ότι αυτή προκαλείται με την ελάχιστη δραστηριότητα η οποία επιδεινώνει την όλη κατάσταση της υγείας της, ότι δεν μπορεί να εργάζεται ένεκα επίσης και της απότομης πτώσης του οξυγόνου/αναπνευστικών δυσκολιών και επειδή η κατάσταση της υγείας της δεν είναι σταθερή».

Τέλος, η ΕΣΚ καλεί την Πολιτεία «επιτέλους να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της», ζητώντας «η δημοσιογράφος Ευδοκία Λοΐζου να ολοκληρώσει τη θεραπεία της με έξοδα του κράτους και τότε και μόνον τότε, αφού αποθεραπευτεί πλήρως, να τερματιστεί η σύνταξη ανικανότητας που λάμβανε μέχρι πρότινος».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση