ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Στο Κατάρ χωρίς θεώρηση διαβατηρίων οι Κύπριοι

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να παρουσιάζουν έγκυρο διαβατήριο

Η Κύπρος και η Ελλάδα συγκαταλέγονται ανάμεσα στις χώρες οι πολίτες των οποίων δεν θα χρειάζονται πλέον βίζα για το Κατάρ.

Σήμερα, αξιωματούχοι του Κατάρ ανακοίνωσαν έναν κατάλογο 80 εθνικοτήτων, για είσοδο στη χώρα χωρίς θεώρηση διαβατηρίων. Διευκρίνισαν ότι το μέτρο θα έχει άμεση ισχύ.

Όπως μεταδίδει το Ρόιτερς και άλλα ξένα πρακτορεία και σύμφωνα με την ιστοσελίδα visitqatar, οι χώρες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη κατηγορία αποτελείται από 33 χώρες, ( περιλαμβάνεται η Κύπρος, η Ελλάδα, η Τουρκία και οι πλείστες χώρες της ΕΕ). Για τους πολίτες των χωρών αυτών θα εκδίδεται άδεια εισόδου κατά την άφιξη στο Κατάρ. Η άδεια αυτή θα έχει ισχύ 180 μέρες από την ημερομηνία έκδοσης και θα επιτρέπει μια ή πολλαπλές εισόδους στη χώρα (μέχρι 90 μέρες).

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να παρουσιάζουν έγκυρο διαβατήριο με ισχύ τουλάχιστον έξι μηνών και ένα επιβεβαιωμένο εισιτήριο επιστροφής.

Στη δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνονται 47 χώρες. Ο επισκέπτης θα δικαιούται να παραμείνει έως 30 ημέρες στο Κατάρ (πολλαπλές είσοδοι) με τη δυνατότητα να ζητήσει παράταση της άδειας για άλλες 30 ημέρες. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνεται το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιρλανδία, η Ρωσία, οι ΗΠΑ.

Ο Hassan Al Ibrahim, Αναπληρωτής Πρόεδρος της Τουριστικής Αρχής του Κατάρ, είπε ότι με το μέτρο αυτό το Κατάρ καθίσταται η πλέον ανοικτή χώρα στην περιοχή και κάλεσε τον κόσμο να επισκεφθεί το Κατάρ και να χαρεί τις ομορφιές που προσφέρει η χώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X