ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στην e-λεκτρονική εποχή θέλει να μπει η Κυβέρνηση

Να δούμε αν θα γλυτώσουμε πότε από την χαρτούρα και την γραφειοκρατία

Μετάβαση στην ψηφιακή εποχή επιδιώκει η Μονάδα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ανάπτυξης, εισαγάγοντας την Ηλεκτρονική Ταυτότητα (eID) για την υλοποίηση ψηφιακών συναλλαγών σε ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς. Το Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής (DITS) προτίθεται να δημοσιεύσει ανοικτή Προσφορά για το παραπάνω έργο κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018, αναφορικά με την εταιρεία που θα αναλάβει να το περαιώσει.

Μέχρι τις 29/09/17 οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τη Μονάδα Διοικητικής Μεταρρύθμισης ή/και με το Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής για διευθέτηση συνάντησης και να παρουσιάσουν τις λύσεις τους στα πλαίσια της ετοιμασίας των τεχνικών προδιαγραφών.

Στόχοι της κυβέρνησης όπως τους περιγράφει η ίδια, είναι οι εξής:

- Τα έγγραφα και οι συμβάσεις να υπογράφονται ψηφιακά στον ιδιωτικό και τον ψηφιακό τομέα
- Τα συμβόλαια και τα έγγραφα να υπογράφονται ηλεκτρονικά μεταξύ ιδιωτικών οργανισμών, μεταξύ δημοσίων, αλλά και μεταξύ ιδιωτικών και δημοσίων.
- Τα έγγραφα και οι συμβάσεις που χρησιμοποιούνται εσωτερικά να υπογράφονται ηλεκτρονικά.
- Η κυβέρνηση να λειτουργεί δίχως γραφική ύλη.
- Να γίνει ευρεία κυβερνητική χρήση του eOASIS (Σύστημα Αυτοματισμού Γραφείου της Κυβέρνησης)
- Να γίνει παροχή νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα.
- Ο ιδιωτικός τομεάς να προσφέρει περισσότερες ηλεκτρονικές υπηρεσίες χρησιμοποιώντας το eID.
- Να γίνεται παροχή νέων δημόσιων ηλεκτρονικών υπηρεσιών μέσω της ασφαλούς κυβέρνησης Gateway Ariadni και να υπάρχει ενιαία σύνδεση (η Αριάδνη διαθέτει το μηχανισμό)
Σημειώνεται πως ο επιτυχών διαγωνιζόμενος θα πρέπει να είναι εγκατεστημένος στην Κύπρο με τα ιδιωτικά κλειδιά των πολιτών να φυλάσσονται στην επικράτεια της Κύπρου.

Η ομάδα έργου eID αποτελείται από αξιωματούχους της Προεδρίας - Μονάδας Διοικητικής Μεταρρύθμισης ως ο Συντονιστής, το Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής (DITS) και το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση