ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στη δημοσιότητα το όνομα του Τούρκου αξιωματικού που ζητά άσυλο

Για άλλους δύο Τούρκους αξιωματικούς που έφτασαν στην Κύπρο κάνει λόγο η Kibris Postasi

Καντίρ Καραμάν ονομάζεται ο αξιωματικός του τουρκικού στρατού, ο οποίος έφτασε στην Λάρνακα με το ιδιωτικό του γιοτ, μαζί με την σύζυγό του, σύμφωνα με δημοσίευμα της Kibris Postasi. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, εδώ συναντήθηκε με άλλους αξιωματικούς μέλη της ΦΕΤΟ, έναν συνταγματάρχη και έναν αντισυνταγματάρχη.

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Ναντιρέ Μπαχαντί φέρεται να ακολούθησε τα ίχνη του εν λόγω αξιωματικού μέχρι και που αγκυροβόλησε στη μαρίνα της Λάρνακας. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Μπαχαντί πήγε στη μαρίνα για να συναντήσει τον Καραμάν και ενώ η Λιμενική Αστυνομία του έδωσε άδεια, η Αστυνομία με παρέμβασή της, την ακύρωσε λέγοντάς του ότι η συνάντηση με τον Τούρκο αξιωματούχο θα ήταν για τον ίδιο επικίνδυνη.

Η Κίπρις ποστασί επικαλείται πηγές σύμφωνα με τις οποίες μέσω της Ελλάδας έφθασαν στις ελεύθερες περιοχές «μέσω παράνομων διαδρομών» ένας συνταγματάρχης και ένας αντισυνταγματάρχης ζητώντας άσυλο και – σύμφωνα πάντα με τις πηγές της εφημερίδας – η κυβέρνηση τους στηρίζει.

Ισχυρίζεται δε ότι η «ε/κ διοίκηση» - όπως αποκαλεί την κυβέρνηση της Δημοκρατίας – έχει επιστρατευτεί για έναν νεαρό αξιωματικό επίσης της ΦΕΤΟ και επικαλείται δημοσιεύματα στον ε/κ Τύπο ότι για τον 30χρονο αξιωματικό αναζητείται τρόπος να του δοθεί άσυλο στις ΗΠΑ.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση