ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λεμεσός: Αυτό είναι το εμβληματικό κτίριο που κάηκε στο κέντρο της πόλης

Εξετάζονται οι πληροφορίες που αναφέρουν πως 4 πρόσωπα θεάθηκαν να εξέρχονται από την εγκαταλειμμένη οικία

ΚΥΠΕ

Ολοκληρωτική ήταν η καταστροφή για εγκαταλελειμμένο διατηρητέο αρχοντικό, στο ιστορικό κέντρο της Λεμεσού, μετά από φωτιά που ξέσπασε στις 11:30, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται. Η Αστυνομία εξετάζει πληροφορία για τέσσερα πρόσωπα που εγκατέλειψαν την νεοκλασική κατοικία, η οποία ήταν γνωστή ως το αρχοντικό Παυλίδη και αποτελούσε ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με τον Βοηθό Υπεύθυνο Πυροσβεστικών Σταθμών Λεμεσού, Βενιαμίν Λουκά, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε για την κατάσβεση φωτιάς σε διώροφη κατοικία, με τρία πυροσβεστικά οχήματα και μια υδραυλική πλατφόρμα (βραχιονοφόρο όχημα).

*Εικόνα από ΚΥΠΕ

«Η δυσκολία ήταν στην πρόσβαση της οικίας λόγω του ότι είναι στο κέντρο της πόλης και υπήρχαν δυσκολίες προσέγγισης. Επιπλέον όταν φτάσαμε στο μέρος, η στέγη της κατοικίας είχε καταρρεύσει ολόκληρη και υπήρχαν δυσκολίες στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς», συμπλήρωσε.

Επιπρόσθετα, συνέχισε, το ξύλινο πάτωμα του πρώτου ορόφου κατέρρευσε και σημείωσε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία προστάτευσε διπλανές οικίες και απομακρύνθηκαν ένοικοι, με τη συνδρομή της Αστυνομίας.

Σε σχέση με πληροφορίες ότι τέσσερα πρόσωπα θεάθηκαν να εξέρχονται από την εγκαταλειμμένη οικία, ο κ.Λουκά είπε πως οι πληροφορίες αυτές εξετάζονται από την Αστυνομία και τα ακριβή αίτια της φωτιάς θα διακριβωθούν από τις εξετάσεις που θα ακολουθήσουν.

Εξάλλου ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, δήλωσε ότι διερευνώνται πληροφορίες ότι το κτίριο χρησιμοποιείτο από άστεγους. «Αυτό είναι κάτι που διερευνούμε και προσπαθούμε, μέσω κλειστών κυκλωμάτων και άλλων μαρτυριών, να εξακριβώσουμε τι ακριβώς έχει συμβεί», είπε.

Το παλιό αρχοντικό, που κτίστηκε περί τα τέλη του 19ου αιώνα, είχε εγκαταλειφθεί εδώ και πάνω από μια δεκαετία, ενώ για κάποιο διάστημα στην αυλή του λειτουργούσε μπαράκι.

Λύπη για την φωτιά στο αρχοντικό Παυλίδη εκφράζει ο Δήμος Λεμεσού

Την λύπη του για την φωτιά που κατέστρεψε το διατηρητέο αρχοντικό Παυλίδη, στο κέντρο της Λεμεσού, εκφράζει ο Δήμος Λεμεσού.

Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Λεμεσού αναφέρει πως ο Δήμαρχος και αρμόδιοι λειτουργοί επισκέφθηκαν τον χώρο και αναμένουν να πληροφορηθούν για τα αίτια της πυρκαγιάς.

«Οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου είναι στη διάθεση των αρμόδιων Αρχών για να συνδράμουν στην αποκατάσταση των ζημιών και σε οποιαδήποτε άλλη βοήθεια κριθεί αναγκαία», προστίθεται.

Τέλος, ο Δήμος Λεμεσού ευχαριστεί την Πυροσβεστική Υπηρεσία που βοήθησε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς αποτρέποντας την πρόκληση μεγαλύτερων ζημιών, τόσο στο αρχοντικό, όσο και σε διπλανά κτίρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση