ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κακοκαιρία: Κίτρινη προειδοποίηση - Σφοδροί άνεμοι, βροχές και καταιγίδες (vid)

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχίσουν να επικρατούν σε όλη την Κύπρο επηρεασμένα από την χαμηλή πίεση που επηρεάζει την περιοχή σε συνδυασμό με το βαθύ χαμηλό βαρομετρικό.


Έκτακτη προειδοποίηση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για τα παράλια


Η μετεωρολογική υπηρεσία Κύπρου εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και καταιγίδες με ισχύ από την Δευτέρα στις 22:00 το βράδυ μέχρι και τις 22:00 το βράδυ της Τρίτης.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Ημερομηνία Έκδοσης: 14/01/2019 Ώρα: 17:00
Ισχύει από: 22:00 14/01/2019

Μέχρι: 22:00 15/01/2019

Βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή.  Συνολική βροχόπτωση δυνατό να ξεπεράσει τοπικά τα 55 χιλιοστόμετρα κατά το εικοσιτετράωρο.

Παράλληλα η Υπηρεσία εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση και για ισχυρούς ανέμους. Όπως αναφέρει, η μέση ταχύτητα του νοτιοδυτικού ανέμου αναμένεται σε πολλές περιοχές 7 μποφόρ (σφοδροί) και τοπικά στα παράλι μέχρι 8 μποφόρ (θυελλώδης)

Η συγκεκριμένη προειδοποίηση ισχύει από τις 08:00 το πρωί της Τρίτης (15/01) μέχρι και τις 20:00 το βράδυ της ίδιας μέρας.

Η πρόγνωση του καιρού 

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές, σταδιακά στις περισσότερες περιοχές, μεμονωμένες καταιγίδες και στα ψηλότερα ορεινά χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί και τοπικά δυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα, στα νότια και τοπικά στα δυτικά, πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ταραγμένη, για να καταστεί αργότερα, στα προσήνεμα, κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.


Λεμεσός: Φέρει τραύματα από πυροβόλο όπλο ο νεκρός


Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές, στις περισσότερες περιοχές, μεμονωμένες καταιγίδες και στα ψηλότερα ορεινά χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ και παροδικά, κυρίως στα νότια και τα ανατολικά παράλια, μέχρι θυελλώδης, 8 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης αλλά στα νότια και τα δυτικά μέχρι τρικυμιώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά, το πρωί, θα υπάρχει παγετός.


Αύριο το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές, στις περισσότερες περιοχές, μεμονωμένες καταιγίδες και στα ψηλότερα ορεινά χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί, πολύ ισχυροί και τοπικά μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι πολύ κυματώδης και τοπικά μέχρι τρικυμιώδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση