ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σοκ και ντροπή προκαλεί το βίντεο του ξυλοδαρμού μαθητή στη Λεμεσό (vid)

Καταγγελία στην Αστυνομία, ενήμεροι οι αρμόδιοι φορείς

24news team

Σοκαριστικό είναι το βίντεο που δείχνει τον άγριο ξυλοδαρμό μαθητή σε Γυμνάσιο της Λεμεσού, προκαλώντας ντροπή, θλίψη και προβληματισμό όχι μόνο για την επίθεση που δέχθηκε ο ανήλικος αλλά και για την αντίδραση των υπόλοιπων μαθητών-θεατών, τους οποίους φαίνεται να διασκέδαζε η εικόνα.

Δείτε το βίντεο

Να υπενθυμίσουμε ότι το περιστατικό γνωστοποίησε μέσω ανάρτησής της, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μητέρα της οποίας τα παιδιά φοιτούν στο συγκεκριμένο Γυμνάσιο. Η γυναίκα, μάλιστα, στην δημόσια καταγγελία της, τονίζει, πως ο εν λόγω μαθητής έχει υποστεί σχολικό εκφοβισμό και κατά το πρόσφατο παρελθόν.

Συγκλονιστική είναι και η περιγραφή της μητέρας για την αντίδραση των παιδιών που παρακολουθούσαν, «Όταν είδα τα βίντεο τα οποία στέλνονται από τον έναν μαθητή στον άλλον σοκαρίστηκα από τις αντιδράσεις των υπολοίπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο ήταν απλοί θεατές αλλά γελούσαν και απολάμβαναν το όλο γεγονός…».

Δείτε την ανάρτηση:

Σύμφωνα με ενημέρωση του 24News, το περιστατικό έχει καταγγελθεί στον Αστυνομικό Σταθμό Γερμασόγειας και διερευνάται ενώ η Αστυνομία ενημέρωσε τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας οι οποίες από πλευράς τους θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ενώ ενήμεροι είναι τόσο το Υπουργείο Παιδείας όσο και η Διεύθυνση του σχολείου.

Να σημειωθεί ότι οι μαθητές που πρωταγωνιστούν στο περιστατικό είναι ηλικίας 13 ετων αρά δεν έχουν ποινική ευθύνη.

Ποιος έχει την ευθύνη;

Ο ξυλοδαρμός του ανήλικου εντός σχολικού χώρου γεννά σοβαρά ερωτήματα. Καταρχήν η βία από παιδί σε παιδί από μόνη της είναι θέμα ύψιστης σημασίας που θα πρέπει να προβληματίσει άπαντες. Ερώτημα που θα πρέπει να απαντηθεί εκ μέρους των αρμοδίων είναι το πώς όλο αυτό το ντροπιαστικό σκηνικό λαμβάνει χώρα σε σχολείο; Πού ήταν οι καθηγητές; Στο απυρόβλητο δεν μπορούν να μείνουν και οι οικογένειες, όχι μόνο όσων βιαιοπραγούν αλλά και όσων διασκεδάζουν με τέτοια θεάματα.

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση