ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σοβαρό το πρόβλημα με βανδαλισμούς σε δημοτικά σχολεία

Επισκέψεις σε σχολεία από μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας

ΚΥΠΕ

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι εγκαταστάσεις δημοτικών σχολείων στην επαρχία Λευκωσίας λόγω βανδαλισμών. Αυτό διαπίστωσαν σήμερα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας που επισκέφθηκαν τέσσερα δημοτικά σχολεία, δύο στο Τσέρι, ένα στη Λακατάμεια και ένα στον Λυθροδόντα, στα πλαίσια των επισκέψεων που πραγματοποιούνται, προκειμενουν να διαπιστωθούν επιτόπου οι αδυναμίες και οι ανάγκες που υπάρχουν.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Βουλευτής του ΔΗΚΟ, Παύλος Μυλωνάς, ανέφερε ότι, πέρα από τους βανδαλισμούς, τις διευθύνσεις των σχολείων προβληματίζει επίσης η έλλειψη στήριξης από το κράτος, ψυχολογικής, ψυχιατρικής ή και οικονομικής, σε παιδιά που την έχουν ανάγκη. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι υπάρχουν παιδιά με προβλήματα υγείας, που χρήζουν στήριξης, όπως επίσης και παιδιά από οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες ή έχουν γονείς έγκλειστους στη φυλακή.

Αναφορικά με τα προβλήματα από βανδαλισμούς που προκαλούν παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας σε δημοτικά σχολεια, ο κ. Μυλωνάς αναφέρθηκε στην περίπτωση σχολείου το οποίο χρειάστηκε 120.000 ευρώ για να επιδιορθώσει την αίθουσα του αμφιθεάτρου, η οποία έχει καεί δύο φορές. Όπως είπε, οι διευθύνσεις των σχολείων ζητούν εξοπλισμό, όπως κάμερες, για καλύτερη φύλαξη των χώρων. Ακόμα, ανέφερε στο ΚΥΠΕ, ότι λόγω έλλειψης αιθουσών σε κάποια σχολεία, τα παιδιά καταλήγουν να κάνουν μάθημα σε οποιονδήποτε χώρο είναι διαθέσιμος, ακόμα και στο ιατρείο.

Σημείωσε, επίσης, ότι «πρέπει να υπάρξει πολιτική απόφαση για να γίνουν προτεραιότητα οι ανάγκες της εκπαίδευσης και να στρέψει την προσοχή του το κράτος στις χιλιάδες των παιδιών που φοιτούν στα δημόσια σχολεία». Σε ερώτηση αν η Βουλή θα θέσει συγκεκριμένες απαιτήσεις από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Μυλωνάς είπε πως «η Υπουργός ανακοίνωσε ότι θα αναδομήσει και θα αναθεωρήσει τμήματα του προϋπολογισμού για τη στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης» και πρόσθεσε ότι «εφόσον ο προϋπολογισμός που θα παρουσιαστεί μας ικανοποιεί, θα τον στηρίξουμε. Διαφορετικά, θα διεκδικήσουμε περισσότερα κονδύλια».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση