ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σκληρές εικόνες: Μαζική δηλητηρίαση γάτων στην Λεμεσό (Pics)

Τουρίστρια τους φρόντιζε, αλλά κάποιοι, φαίνεται, ενοχλήθηκαν

Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν μέλη του Κόμματος για τα Ζώα, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όταν κλήθηκαν να δουν και με τα μάτια τους το αποτέλεσμα της δηλητηρίασης αριθμού γάτων, στον χώρο στάθμευση της παραλίας «Δασούδι» στην Λεμεσό.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, τους γάτους φρόντιζε Ρωσίδα τουρίστρια, ωστόσο γύρω στις 5:30 το απόγευμα της Κυριακής, βρήκε τουλάχιστον δέκα από αυτούς, νεκρούς.

Αυτούσια η ανακοίνωση του Κόμματος:

«Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου ακόμα και σήμερα, πρωτοχρονιά έχει να αντιμετωπίσει μια άσχημη κατάσταση. Δεχτήκαμε τηλεφώνημα από ρωσίδα τουρίστρια η οποία μόλις ανακάλυψε ότι τουλάχιστον 10 γάτοι δηλητηριάστηκαν. Η ρωσίδα τουρίστρια εδώ και ένα μήνα φρόντιζε και τάιζε γάτες που βρίσκονταν στην περιοχή Δασούδι. Χθες 31/12/17 και η ώρα 17.30 το απόγευμα βρέθηκε μπροστά σε ένα αποτρόπαιο και εγκληματικό θέαμα. Δέκα τουλάχιστον γάτοι νεκροί (νεαρής και μεγαλύτερης ηλικίας), διάσπαρτοι μέσα στον δημόσιο χώρο στάθμευσης της περιοχής Δασούδι.

Το Κόμμα για τα Ζώα βρέθηκε την Κυριακή 31/12/17 στην περιοχή και αμέσως κάλεσε την αστυνομία (Αστ. Σταθμός Γερμασόγειας) και τις κτηνιατρικές υπηρεσίες, οι οποίοι προς τιμή τους ανταποκρίθηκαν άμεσα. Το κτηνιατρείο παρέλαβε δύο νεκρά ζώα για να προχωρήσει στην νενομισμένη νεκροτομή με σκοπό να διαφανούν τα αίτια του θανάτου των γάτων. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι ο θάνατος τους προήλθε από δηλητηρίαση. Στην συνέχεια, η αστυνομία κάλεσε την ρωσίδα τουρίστρια στον αστυνομικό σταθμό για να δώσει σχετική μαρτυρία και κατάθεση της για το γεγονός.

Τραγικό και πολύ λυπηρό είναι το γεγονός ότι, ένα από τα γατάκια είχε κομμένο το αυτάκι του ως είθισται για γατάκια που είναι στειρωμένα. Στην περιοχή αυτή υπάρχει αποικία γάτων για την οποία δόθηκαν σχετικά κουπόνια σε εθελοντές, μέσω του πρόσφατου προγράμματος στειρώσεων για να στειρωθούν τα γατάκια που φροντίζουν.

Αυτό το γεγονός της μαζικής πιθανόν δηλητηριάσης είναι απαράδεκτο. Ενώ γίνονται προσπάθειες από την πολιτεία μέσω του προγράμματος στειρώσεων με σκοπό να μειωθεί το πρόβλημα της αύξησης των αδεσπότων και εγκαταλελειμμένων γάτων και σκύλων λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι συμπολίτες μας επιλέγουν άλλες μεθόδους, όπως τις δηλητηριάσεις που καθίστανται εγκληματικές και απάνθρωπες πράξεις.

Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες, την αστυνομία, τις κτηνιατρικές υπηρεσίες αλλά και τους εθελοντές όπως επαγρυπνούν. Καλούμε τον αστυνομικό της γειτονιάς αλλά και τον κάθε συνειδητοποιημένο πολίτη να ευρίσκονται σε εγρήγορση και να καταγγέλλουν ακόμα και ύποπτες κινήσεις συμπολιτών μας οι οποίοι ακόμα και αυτές της ημέρες των Χριστουγέννων και του Νέου Χρόνου επιβουλεύονται και οργανώνουν βάρβαρες, άνομες και εγκληματικές πράξεις ενάντια στα ανυπεράσπιστα και αθώα ζώα.

Σήμερα κριθήκαμε δυστυχώς για κόμη μια φορά ως λαός απαράδεκτος και άνευ μαθήσεως.

Χρόνια πολλά σε όλους και ευχόμαστε αυτή η κακή και θλιβερή αρχή του νέου χρόνου να μην συνεχιστεί με τον ίδιο, απαράδεκτο αλλά και εγκληματικό τρόπο ενάντια στα ζώα, αλλά να τερματιστεί σύντομα για έναν καλύτερο κόσμο με αγάπη και δικαιοσύνη.»

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση