ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ατάραχος ο Τζιωνής στο Δικαστήριο - «Δεν παραδέχομαι»

Με αυτοπεποίθηση απαντούσε στην μάρτυρα κατηγορίας

Συνέβη, τελικά, η μεγάλη ανατροπή στην υπόθεση του διπλού φονικού του Στροβόλου, που συντάραξε το παγκύπριο. Στην διαδικασία που έλαβε χώρα την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, παρουσιάστηκαν οι τέσσερις κατηγορούμενοι, Λοΐζος Τζιωνής, Λευτέρης Σολωμού, Μάριος Χατζηξενοφώντος και Σάρα Σιάμς, με τον αριθμό 1 κατηγορούμενο να αρνείται όλες τις κατηγορίες που του είχαν απαγγελθεί και τις οποίες είχε παραδεχθεί σε πρώτη φάση.


Ερωτηθείς από την μάρτυρα κατηγορίας, ο Λοΐζος Τζιωνής, απάντησε «δεν παραδέχομαι» στις κατηγορίες των δύο δολοφονιών ξεχωριστά (του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της Ντίνας Σεργίου). Επίσης, με τον ίδιο τρόπο απάντησε και στην κατηγορία της απαγωγής του 15χρονου θετού γιου του ζεύγους και στην κατηγορία για μεταφορά σπαθιού και μαχαιριού σε δημόσιο δρόμο.


Τέλος, ανεστάλη η κατηγορία για συνωμοσία, εναντίον όλων των κατηγορουμένων.

Ατάραχος και σίγουρος για τις απαντήσεις του

Με σχετική άνεση και αυτοπεποίθηση απαντούσε στην μάρτυρα κατηγορίας ο Λοΐζος Τζιωνής, στις ερωτήσεις σχετικά με τις βαριές κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί. Ο υπ’ αριθμόν 1 κατηγορούμενος για το στυγερό έγκλημα άλλαξε άρδην την στάση του για την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Συγκεκριμένα, η ερώτηση της Εκπροσώπου της Κατηγορούσας Αρχής, Ανώτερης Δικηγόρου της Δημοκρατίας, Πολίνας Ευθυβούλου, ήταν η εξής: «Κατηγορείστε ότι μεταξύ 18 και 19 Απριλίου του 2018 στο Στρόβολο κατά τη διάρκεια της νύχτας, εκ προμελέτης με παράνομη πράξη, δηλαδή μαχαιρώνοντας, επιφέρατε το θάνατο του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της Κωνσταντίνας Σεργίου. Παραδέχεστε;», τον ρώτησε η κα. Ευθυβούλου απαγγέλοντας τους τις κατηγορίες, για να λάβει την απάντηση από τον κατηγορούμενο: «Όχι, δεν παραδέχομαι».

Με παρόμοια στάση αντιμετώπισαν την διαδικασία της Δευτέρας και οι Λευτέρης Σολωμού και Μάριος Χατζηξενοφώντος, στους οποίους, ωστόσο, δεν απευθύνθηκε η μάρτυρας κατηγορίας. Ερωτήσεις δεν δέχθηκε ούτε η Σάρα Σιάμς.

Ορίστηκε δικηγόρος υπεράσπισης του Σολωμού

Η Μιράντα Αγγελίδου ορίστηκε η δικηγόρος του ετεροθαλούς αδερφού του Λοΐζου Τζιωνή, Λευτέρη Σολωμού. Το Δικαστήριο ενημερώθηκε αρχικά και ενέκρινε τον διορισμό της.

Η κ. Αγγελίδου στην συνέχεια, ανέφερε στο Δικαστήριο ότι δεν μελέτησε καθόλου το μαρτυρικό υλικό και θα χρειαζόταν χρόνο για να το πράξει.

Την ίδια ώρα, ψηφιακός δίσκος με μαρτυρικό υλικό, δόθηκε στον δικηγόρο του Λοΐζου Τζιωνή, Ανδρέα Αναστασίου, ενώ επιπλέον υλικό αναμένεται ότι οι δικηγόροι θα λάβουν στην συνέχεια.

Ως εκ τούτου, δόθηκε χρόνος για την μελέτη του υλικού που έχουν ενώπιόν τους οι δικηγόροι των κατηγορουμένων, με την επόμενη δικάσιμο να ορίζεται στις 19 Νοεμβρίου, στις 09:30 το πρωί.

Κατ’ αρχάς παραδοχή, μετά ανατροπή

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζιωνής είχε αρχικά δηλώσει παραδοχή στις επτά από τις οκτώ συνολικά κατηγορίες που αντιμετωπίζει και που αφορούν στα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για φόνο, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.

Ο 33χρονος είχε δηλώσει μη παραδοχή μόνο σε μια κατηγορία που αφορά στη διάρρηξη της κατοικίας του άτυχου ζεύγους, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι δεν υπήρξε διάρρηξη διότι «ήταν ανοικτά».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X