ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γιατί είναι «καλό το να γίνονται μικρότεροι σεισμοί» (pics)

Η θέση του Διευθυντή του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης

Την χρησιμότητα της ύπαρξης σεισμών μικρότερης ισχύος, εξήγησε σε δηλώσεις του στο 24News, ο Διευθυντής του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης, Κώστας Κωνσταντίνου.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου, ο σεισμός που καταγράφηκε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας στην θαλάσσια περιοχή, νοτιοανατολικά της Λεμεσού, ήταν μια φυσιολογική δραστηριότητα, που δεν πρέπει να προκαλεί ανησυχία. Επίσης, φρόντισε να καθησυχάσει το κοινό, εξηγώντας ότι δεν υπάρχει σύνδεση της σεισμικής δόνησης της Λεμεσού με των σεισμών στα νησιά της Ελλάδας και κυρίως της Ζακύνθου, όπου προκλήθηκαν πρόσφατα μεγάλες καταστροφές.

Επανέλαβε και την θέση ότι ένας σεισμός δεν μπορεί να προβλεφθεί, καθώς η επιστήμη δεν έχει προχωρήσει σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Τέλος, εφμανίστηκε καθησυχαστικός εκ νέου, λέγοντας ότι είναι καλό το να συμβαίνουν σεισμικές δονήσεις μικρότερης ισχύος. Εξήγησε ότι ένας σεισμός προκαλείται από συσσωρευμένη ενέργεια στην γη, που πρέπει να εκτονωθεί. Οπότε, οι μικρότεροι σεισμοί βοηθούν στο να αποφευχθεί ένας μεγαλύτερος.

Η πρώτη ενημέρωση

Σεισμός μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο στην Κύπρο και σύμφωνα με το emsc επίκεντρο ήταν θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λεμεσού και, συγκεκριμένα, 55 χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά της πόλης, με εστιακό βάθος 10 km.

Σε επικοινωνία μας με τον Διοικητή της Πολιτικής Άμυνας, Ανδρέα Φραντζή, μετά από επικοινωνία με τις επαρχιακές Διοικήσεις και Αστυνομικούς Σταθμούς, δεν έχουν καταγραφεί και αναφερθεί ζημιές, μέχρι στιγμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση