ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συνεχίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες – Νέα κίτρινη προειδοποίηση

Πότε τίθεται σε ισχύ

24news team

Νέα κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας για υψηλές θερμοκρασίες. Σύμφωνα με την ενημέρωση, η προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ από αύριο, Πέμπτη (27/07) στις 11:00 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρις τις 18:00 το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 41 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 33 βαθμούς στα υψηλότερα ορεινά.

Αναλυτικά η πρόγνωση 

Εποχική χαμηλή πίεση, σε συνδυασμό με θερμή αέρια μάζα, επηρεάζουν την περιοχή.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που αργότερα πιθανόν να παρατηρηθεί τοπικά αυξημένη χαμηλή νέφωση ή και αραιή ομίχλη, σε παράλιες κυρίως περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 22 στα νοτιοδυτικά παράλια, γύρω στους 24 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και θερμός. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά μέτριοι, 4 μποφόρ, ωστόσο παροδικά στα προσήνεμα παράλια θα πνέουν μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, για να καταστεί αργότερα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 36 στα νότια, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 33 βαθμούς στα δυτικά παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Tο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο κατά διαστήματα στα δυτικά κυρίως παράλια, θα εμφανίζονται τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 μποφόρ, παρόλο που παροδικά στα νοτιοδυτικά παράλια θα πνέουν μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενδεχομένως στην ατμόσφαιρα να αιωρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώσηγια να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, μετά το μεσημέρι, θα παρατηρηθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά και στο εσωτερικό. Η θερμοκρασία θα παραμείνει τα ίδια περίπου επίπεδα, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση