ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σε κινητοποίηση οι Αρχές - Δύο πλοιάρια με μετανάστες ανοικτά του Κάβο Γκρέκο

Στο σημείο φτάνει η Λιμενική Αστυνομία

24news team

Νέος συναγερμός σήμανε στη Λιμενική Αστυνομία, νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας (01/04), μετά τον εντοπισμό δύο βάρκων που βρίσκονται ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο και προσεγγίζουν το νησί μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν πως πρόκειται για δύο πλοιάροια χωρίς να μπορεί να εκτιμηθεί μέχρι στιγμής ο αριθμός των μεταναστών που επιβαίνουν σε αυτά.

Υπενθυμίζεται πως χθες, Κυριακή (31/03) έφτασαν στο νησί μας πέντε βάρκες και συνολικά 271 μετανάστες που επέβαιναν σε αυτές. Τις βάρκες προσέγγισαν άκατοι της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας και οι συνολικά 271 παράτυποι μετανάστες που επέβαιναν σ’ αυτές μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο αλιευτικό καταφύγιο Golden Coast στο Παραλίμνι.

Στην πρώτη βάρκα επέβαιναν 21 άτομα (19 άντρες και 2 γυναίκες), στη δεύτερη 179 άτομα (109 άντρες, 17 γυναίκες και 53 παιδιά εκ των οποίων 17 ασυνόδευτα) στη τρίτη 27 άτομα (19 άντρες, 2 γυναίκες και 6 παιδιά), στην τέταρτη βάρκα 20 άτομα (12 άντρες, 2 γυναίκες και 6 παιδιά) και στην πέμπτη βάρκα επέβαιναν 25 άτομα (11 άντρες, 9 γυναίκες και 5 παιδιά).

Με την άφιξη των μεταναστών στο αλιευτικό καταφύγιο έγινε καταγραφή των στοιχείων τους και στην συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Μεταναστών "Πουρνάρα" στην Κοκκινοτριμιθιά.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερα πρόσωπα ηλικίας, 43, 18, 23 και 26 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τέσσερις συλληφθέντες φέρεται να ήταν οι πλοηγοί των τεσσάρων βαρκών ενώ το ΤΑΕ Αμμοχώστου συνεχίζει τις έρευνες και ανακρίσεις με στόχο τον εντοπισμό του πλοηγού και της πέμπτης βάρκας.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

Μύρισε Πάσχα στη Lidl Food Academy

Μύρισε Πάσχα στη Lidl Food Academy

Η Lidl Κύπρου για ακόμα μία χρονιά υποδέχτηκε εκατοντάδες επισκέπτες στην εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΚΟΙΝΩΝΙΑ