ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σάλος στα κατεχόμενα για πατέρα που βίαζε την ίδια του την κόρη

28 χρόνια στη φυλακή

Η ποινή που το «κακουργιοδικείο» επέβαλε στον πατέρα που βίαζε τη δική του 11χρονη σήμερα κόρη για ένα χρόνο, είναι το κοινό θέμα στις πέντε τ/κ εφημερίδες, ενώ κάποιες το έχουν και ως κύριο στο πρωτοσέλιδό τους. Άλλα θέματα αφορούν την εισδοχή λέξεων και όρων σε ασκήσεις μαθητών δημοτικού που παραπέμπουν σε θρησκευτικό προσανατολισμό, τον καβγά για τα καμίνια σε κατοικημένη περιοχή της Μόρφου με έναν θρησκευτικό εκπρόσωπο τάγματος που θεωρείται από τα πλέον φιλειρηνικά, η παραχώρηση αγροτικών τεμαχίων που προκαλεί αντιδράσεις κά

Η «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Τουρμπάνι, φερετζές, φέσι» αναφέρεται σε άσκηση για το σπίτι που δόθηκε σε μαθητές τρίτης δημοτικού για να αντιστοιχίσουν την περιγραφή με τη λέξη. Στη συγκεκριμένη άσκηση, την οποία δημοσιοποιεί η εφημερίδα, περιλαμβάνονται και άλλες λέξεις που αφορούν οθωμανικούς όρους και αξιώματα, με την Αφρίκα να διερωτάται εάν δεν υπήρχε κάτι άλλο, πιο ωφέλιμο, να διδαχθούν τα παιδιά. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην απόφαση «δικαστηρίου» να επιβάλει 28 χρόνια φυλάκιση σε πατέρα που βίαζε την κόρη του από τα 10 μέχρι τα 11 της χρόνια. Αλλού γράφει ότι σήμερα σε ειδική τελετή στην «πρωθυπουργία» θα δοθούν τα μετάλλια «εθνικού αγώνα» σε 55.000 άτομα.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) έχει τίτλο «28 χρόνια στον διεστραμμένο πατέρα» και αναφέρεται στην απόφαση του «δικαστηρίου» που δεν βρήκε κανένα ελαφρυντικό στον πατέρα που είχε έρθει από την Τουρκία στα κατεχόμενα με άδεια εργασίας. Αλλού δημοσιεύει μια φωτογραφία από περιοχή κοντά στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου και γράφει ότι εκεί θα γίνει το μεγαλύτερο φυσικό πάρκο της «χώρας». Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο «υπουργός υγείας» δήλωσε πως οι μισθοί των γιατρών στο «δημόσιο» φτάνουν με τις υπερωρίες μέχρι και τις 11.000 ΤΛ (2.750 ευρώ) και πλέον πολλοί γιατροί θέλουν να έρθουν να εργαστούν στην Κύπρο.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση) υπό τον τίτλο «Ο καβγάς για τη μοιρασιά» γράφει ότι ενώ πλησιάζουν οι «εκλογές» αυξάνεται η παραχώρηση αγροτικών τεμαχίων σε διάφορες περιοχές με τους αιτούντες να παραπονιούνται για μη δίκαιη κατανομή. Αλλού γράφει ότι το «κρατικό» λαχείο που κληρώνει στις 15 Νοεμβρίου, μοιράζει φέτος 700.000 ΤΛ (175.000 ευρώ) στον πρώτο τυχερό και συνολικά πάνω από 1,2 εκ ΤΛ. (300.000 ευρώ). Σε άλλο θέμα συνεχίζει τη δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων έρευνας, σύμφωνα με την οποία το 65% των ερωτηθέντων υποστηρίζει την απόδοση της «υπηκοότητας» σε όλους όσοι ζουν στο ψευδοκράτος 'νόμιμα' για περίοδο άνω των 10 ετών.

Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Ποινή ρεκόρ» αναφέρεται στην ποινή που επέβαλε το «δικαστήριο» στον πατέρα που βίαζε την κόρη του για έναν χρόνο. Αλλού δημοσιεύει φωτογραφία από μια ομάδα κατσικιών έξω από μια εκκλησία και γράφει ότι είναι η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στο χωριό Μελούντα, η αυλή της οποίας χρησιμοποιείται ως μάντρα για τα ζώα και χαρακτηρίζει αυτό ως μεγάλη ντροπή προς την θρησκεία. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι το «τμήμα φορολογίας» στέλνει επιστολές για χρέη σε πεθαμένους και δημοσιεύει επιστολή σε άνθρωπο που πέθανε 39 χρόνια πριν, ότι χρωστά στο φόρο.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Έγινε αυτό που φοβόμασταν!» γράφει ότι στην περιοχή της Μόρφου ξέσπασε καβγάς μεταξύ ιδιοκτητών καμινιών (όπου γίνονται τα κάρβουνα) και ενός γνωστού Μεβλεβή (μέλος σουφικού τάγματος) καθώς παρά την «υπουργική» απόφαση για κλείσιμο των καμινιών που προκαλούν προβλήματα υγείας και μολύνουν την ατμόσφαιρα, αυτή δεν εφαρμόζεται. Αλλού γράφει ότι για δεύτερη φορά ακυρώθηκε στην Άγκυρα ο διαγωνισμός για προσφορά για το σύστημα ελέγχου, επισκευής και καθαριότητας των μονάδων στα κατεχόμενα που εντάσσονται στο έργο μεταφοράς νερού από την Τουρκία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ανάρπαστα γίνονται τα αγροτικά τεμάχια προεκλογικά αφού η «κυβέρνηση» παραχωρεί 1101 οικόπεδα σε 31 χωριά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση